Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
04.01.2023 12:35

V mestských lesoch opäť objavili pobytové stopy vydry riečnej


Vydra riečna.


V bratislavských mestských lesoch opäť objavili pobytové stopy vydry riečnej. Tentoraz na potoku Vydrica pri Dlhých lúkach. Informujú o tom Mestské lesy v Bratislave.


"Zdá sa, že naše mestské lesy sú obľúbenou zimnou destináciou pre vydru riečnu," uviedli na sociálnej sieti.

Pracovníci bratislavských mestských lesov minulý rok informovali, že sa do potoku Vydrica po dlhých rokoch vrátila vydra riečna. Na jednom z rybníkov v bratislavskom lesoparku zistili pobytové znaky tohto vodného cicavca. Na Slovensku, ako uviedli, bola v minulosti vydra intenzívne prenasledovaná a z nížinných oblastí juhozápadného Slovenska, ako i Malých Karpát takmer úplne vymizla.

Vydra riečna nie je jediný chránený živočích, ktorý osídľuje Vydricu. Stretnúť tam možno bociana čierneho, trasochvosty horské, hniezdi tam tiež asi 15 párov kačíc divých. V potoku sa nachádza jeden z najvzácnejších živočíchov rak riavový.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2016
Na ostrove Sihoť pokračuje výsadba 600 nových stromov topoľa čierneho
Na bratislavskom ostrove Sihoť, území významného, strategického a najstaršieho vodárenského a vodohospodárskeho zdroja, sa dnes začalo s ďalšou etapou výsadby nových stromov.
viac
04.03.2019
Mestské lesy navrhujú rozdeliť do troch zón
Mestské lesy v Bratislave navrhujú rozdeliť do troch zón. Má ísť o zónu intenzívnej rekreácie, zónu rekreácie, ochrany prírody i lesného hospodárstva a zónu pokoja a ochrany prírody i rekreácie.
viac
04.01.2022
Do potoku Vydrica v bratislavských lesoch sa vrátila vydra riečna
Do potoku Vydrica v bratislavských mestských lesoch sa po dlhých rokoch vrátila vydra riečna. Pracovníci Mestských lesov v Bratislave na konci roka 2021 zistili na jednom z rybníkov v lesoparku pobytové znaky tohto vodného cicavca.
viac
23.08.2022
Mestské lesy zvýšia odlov diviakov aj počet klietok na odchyt
Na hranici mesta a lesa na Kramároch v bratislavskom Novom Meste zvýšia Mestské lesy v Bratislave za prísnych bezpečnostných podmienok odlov diviakov. Práve tam by mohli byť odlovené problémové jedince, ktoré si už zvykli žiť v zarastených záhradách a prenikajú na sídlisko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %