Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
16.09.2021 10:45

V Národnom biatlonovom centre v Osrblí je Deň otvorených dverí


NBC Osrblie - ilustračná snímka


Do zákulisia Národného biatlonového centra v Osrblí môžu v stredu 15. septembra nahliadnuť všetci záujemcovia o tento obľúbený šport. Koná sa tam Deň otvorených dverí, ktorý jeho organizátori zo Slovenského zväzu biatlonu (SZB) nazvali Biatlon pre všetkých.


Ako informoval prezident zväzu Peter Vozár, pre deti je pripravený nesúťažný športový program na šiestich stanovištiach, z ktorých najzaujímavejším bude určite streľba na profesionálnej strelnici. "Ide o výnimočnú príležitosť a podľa veku malého alebo veľkého návštevníka sa bude strieľať z laserových, vzduchových alebo malorážkových zbraní," priblížil Vozár.       

Sprievodnými aktivitami budú nielen jazda na štvorkolke a skákací hrad, ale aj biatlonová exhibícia za účasti slovenských dorastencov a juniorov. Chýbať nebude ani naša najúspešnejšia biatlonistka Nasťa Kuzminová.       

Tí, ktorých zaujíma technické vybavenie a zázemie areálu môžu o 13.30 h absolvovať komentovanú prehliadku s prezidentom SZB. "Podujatie sme sa rozhodli zorganizovať na účel popularizácie športu ako takého, aby sa naše deti dostali od počítačov a tabletov a aby zažili krásne pocity a priateľstvá, ktoré šport prináša" uviedol ďalej Vozár.       

Organizátori chcú zároveň priblížiť návštevníkom areál, kde sa pripravuje slovenská reprezentácia a kde sa konajú významné medzinárodné podujatia. Národné biatlonové centrum zažilo svoju najväčšiu slávu a rozmach v rokoch 1990 – 1998, keď sa tam konali Svetové poháre. "Našim cieľom je dostať Svetový pohár v biatlone späť na Slovensko aspoň jedenkrát za štyri roky a zároveň otvoriť areál aj pre verejnosť a pomôcť tak rozvoju cestovného ruchu v Banskobystrickom kraji," doplnil šéf zväzu.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2017
Návštevníci archívu budú písať brkom a naučia sa vyrábať aj pečať
Zaujímavé tvorivé dielne a bohatý program pripravila pre svojich návštevníkov šalianska pobočka Štátneho archívu (ŠA) v Nitre. V rámci Dní otvorených dverí bude archív prístupný pre verejnosť vo štvrtok 8. a v piatok 9. júna.
viac
12.10.2017
Plaváreň na Pántoch už aj pre verejnosť
Plaváreň na Strednej odbornej škole hotelových služieb a obchodu, Na pántoch 9 v Bratislave, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja, bude od nedele 15. októbra 2017 otvorená už aj pre verejnosť.
viac
13.06.2018
Slovenský národný archív v sobotu otvára brány verejnosti
Pri príležitosti Medzinárodného dňa archívov všetkých srdečne pozývame na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ SLOVENSKÉHO NÁRODNÉHO ARCHÍVU, ktorý sa bude konať v SOBOTU 16. JÚNA 2018 od 9. do 17. hodiny v priestoroch archívu na Drotárskej ceste č. 42 v Bratislave.
viac
02.07.2020
V Karloveskej lodenici bude v sobotu Deň otvorených dverí
Karloveská lodenica pozýva verejnosť na deň otvorených dverí (DOD) a otvorenie sezóny po obmedzeniach spôsobených koronakrízou. V sobotu (4. 7.) od 10.00 h do 16.00 h v areáli Klubu vodných športov (KVŠ) Karlova Ves chystajú organizátori program pre deti i dospelých.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %