Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
28.02.2023 02:25

V novom klientskom centre vybavili už viac ako 47 000 ľudí


Ilustračná snímka.


V nových priestoroch Klientskeho centra v Spišskej Novej Vsi vybavili od júna minulého roka už viac ako 47 000 klientov.


Počas oficiálneho otvorenia pracoviska za účasti dočasne povereného ministra vnútra SR Romana Mikulca to v pondelok uviedla prednostka tamojšieho okresného úradu Mária Dudžáková. Najväčší záujem je podľa nej o agendu dokladov, nasledujú dopravný inšpektorát a kataster. Denne vybavia približne 300 klientov.

Ide už o 64. centrum na Slovensku, podľa Mikulca je v pláne rezortu otvoriť ďalšie, napríklad v Rožňave a v Martine. "Budeme sa snažiť spolupracovať s regiónmi tak, aby sme ich stihli vybudovať čo najviac a všade tam, kde ešte chýbajú. Všetko závisí od možností, ktoré v danom regióne máme. Má to však obrovský zmysel budovať takéto centrá pod jednou strechou," skonštatoval minister.

V okresnom meste Spišská Nová Ves bola ambícia vybudovať klientske centrum už od roku 2008. "Dlho sme čakali, kým sa to podarilo zrealizovať. Mnohí pracovali v týchto priestoroch aj počas rekonštrukcie. Priniesli sme komplexné služby pod jednu strechu a priblížili tak štátnu správu bližšie k občanom. V januári sme presťahovali posledných klientov, čím sme zavŕšili veľmi intenzívne ročné pracovné úsilie," skonštatovala Dudžáková.

Štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Tomáš Oparty dodal, že vybudovanie nového centra v Spišskej Novej Vsi stálo 5,1 milióna eur, z toho 4,5 milióna eur tvorila dotácia z európskych fondov, zvyšok šlo zo štátneho rozpočtu. Budovu na Markušovskej ceste získal rezort vnútra do vlastníctva prevodom z Ministerstva životného prostredia SR za 3,9 milióna eur. "Nachádzajú sa tu všetky odbory okresného úradu a tiež tri agendy Policajného zboru SR - dopravy, dokladov a zbraní a streliva. Tieto pracoviská boli presťahované zo štyroch rôznych adries," priblížil Oparty.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2018
V meste pribudne most cez Hornád a trasy pre cyklistov i chodcov
Nový projekt dopravnej mobility v Spišskej Novej Vsi by mal vyriešiť vzťahy motorovej a nemotorovej dopravy. Cieľom je vybudovať moderné cyklistické, pešie a imobilné komunikácie popri rieke Hornád a smerom do historického centra mesta.
viac
28.04.2020
Pamätnú knihu mesta Spišská Nová Ves zo 14. storočia zreštaurovali
Pamätnú knihu mesta Spišská Nová Ves z rokov 1383 až 1632 zreštaurovali. Ako povedal riaditeľ Štátneho archívu v Košiciach Richard Pavlovič, obsahuje jeden z troch najstarších zápisov v mestskej knihe na Slovensku, zapísané je v nej aj takzvané spišské právo - Zipser Wilkür.
viac
16.02.2022
Ministerstvo vnútra má v Spišskej Novej Vsi otvoriť klientske centrum
V budove na Markušovskej ulici v meste Spišská Nová Ves, ktorú mal v správe Štátny geologický ústav Dionýza Štúra, vznikne v poradí 65. klientske centrum ministerstva vnútra (MV).
viac
23.06.2023
Nové tréningové atletické centrum bude onedlho slúžiť verejnosti
V Spišskej Novej Vsi ukončili výstavbu nového tréningového atletického centra, onedlho bude slúžiť verejnosti. Zástupcovia mesta ako investora si objekt od dodávateľa stavby prevzali v stredu (21. 6.) s mesačným predstihom. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %