Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
16.09.2022 04:15

V obci vybudovali novú cyklotrasu dlhú takmer 1,6 kilometra


Ilustračná snímka: (tasr).


V obci Smižany pri Spišskej Novej Vsi vybudovali vďaka európskym fondom nový cyklistický chodník. V týchto dňoch ho dokončili a obec v súčasnosti čaká na kolaudačné rozhodnutie.


Uviedla to Lucia Čujová zo stavebného oddelenia na tamojšom obecnom úrade s tým, že trasa je dlhá takmer 1,6 kilometra.

Celkové náklady sú na úrovni viac ako 350 000 eur, pričom príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja tvorí 95 percent, zvyšok dofinancovala samospráva. "Nová cyklotrasa pribudla mimo zastavaného územia obce s napojením na miestnu komunikáciu na ulici Tomášovská pozdĺž poľnej cesty smerom na Spišské Tomášovce," konkretizovala Čujová. Práce trvali približne rok a to od augusta minulého roka. Cieľom projektu je podľa obce zvýšiť atraktivitu a tiež prepravnú kapacitu nemotorovej dopravy, predovšetkým cyklistickej.

Obec pritom spája s neďalekými Hrabušicami ďalšia cyklotrasa dlhá približne 6,2 kilometra za 1,18 milióna eur. Dokončili ju taktiež počas tohto leta, cieľom projektu je najmä zvýšiť bezpečnosť a komfort cyklistov, ktorí sa na území v blízkosti Slovenského raja pohybujú.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2016
Smolenický zámok bude hostiť konferenciu Nová Európa 2016
Smolenický zámok sa 29. novembra stane dejiskom medzinárodnej konferencie Nová Európa 2016, na ktorej sa zúčastní stovka hostí zo stredoeurópskeho regiónu.
viac
28.02.2017
Obce s rómskymi komunitami budú môcť odstrániť čierne skládky odpadu
Obce s marginalizovanými rómskymi komunitami budú mať príležitosť odstrániť nelegálne skládky odpadu na svojom území a zlepšiť systém nakladania s odpadom. Umožní im to ministerstvo vnútra, ktoré ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Ľudské zdroje vyhlásilo výzvu s takýmto zameraním.
viac
08.10.2018
V meste pribudne most cez Hornád a trasy pre cyklistov i chodcov
Nový projekt dopravnej mobility v Spišskej Novej Vsi by mal vyriešiť vzťahy motorovej a nemotorovej dopravy. Cieľom je vybudovať moderné cyklistické, pešie a imobilné komunikácie popri rieke Hornád a smerom do historického centra mesta.
viac
28.04.2021
Župa vybudovala cyklotrasu medzi kompou Kyselica a obcou Báč
V utorok 27. apríla 2021 sa uskutočnila záverečná konferencia projektu „SacraVelo – Sieť cezhraničných pútnických cyklotrás v okolí Dunaja“, ktorý bol realizovaný v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko a spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %