Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
15.05.2021 12:50

V okolí obce Šurianky sa pohybuje medvedica s mláďatami


Ilustračná snímka (tasr)


Obec Šurianky v okrese Nitra upozorňuje obyvateľov i návštevníkov obce na výskyt medveďa.


 „V šurianskom chotári bola videná medvedica s mláďatami. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o zatúlané jedince z lesov pohoria Tribeč,“ upozornilo vedenie obce. Po konzultácii s členmi poľovného združenia, aj s prihliadnutím na legislatívnu ochranu tohto živočícha, bude samospráva situáciu monitorovať a informovať občanov.       

Ľudia, ktorí trávia voľnočasové aktivity na poľných cestách alebo v priľahlých hájoch, by mali uprednostňovať vychádzky v skupinách, najlepšie na otvorených priestranstvách a nemali by vchádzať do priestorov s hustým a vysokým porastom. Odporúča sa nahlas rozprávať. Veľmi nebezpečné môže byť aj stretnutie medvedice so psom na vôdzke alebo voľne pusteným.       

Samospráva zároveň vystríha pred približovaním sa k medvedici a jej mláďatám. „Nie je predpoklad, že sa medvede budú približovať k obydliam, napriek tomu je nežiaduce nechávať v blízkosti pozemkov odpadky a zvyšky jedla,“ odporúča vedenie obce.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.02.2019
Trnavský župan sa stretol so starostami miest a obcí okresu Hlohovec
Jozef Viskupič predstavil zámery, ktoré TTSK plánuje v regióne realizovať v roku 2019. Témou stretnutia boli aj ďalšie formy spolupráce medzi župou a samosprávami ako základným predpokladom pre rozvoj celého regiónu.
viac
16.11.2020
Obec trápi stav ciest a chodníkov, ale aj chýbajúca kanalizácia
Zlá infraštruktúra trápi samosprávu Tužiny v okrese Prievidza. Nedostatok finančných prostriedkov obce s približne 1200 obyvateľmi, ako i rozhodnutia štátu sa podpísali aj pod skutočnosť, že nie je odkanalizovaná.
viac
19.11.2020
Záujem turistov o región počas koronakrízy stúpol
Záujem turistov o región okolo obce Plešivec v Rožňavskom okrese sa počas koronakrízy zvýšil. Uviedla to starostka Iveta Šušánová, podľa ktorej je viac návštevníkov priamo v dedine i jej okolí.
viac
24.10.2023
PSK poskytuje prvú finančnú pomoc po zemetrasení vo výške 136 500 eur
Nadácia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) rozdelila prvé finančné prostriedky obyvateľom zasiahnutým nedávnym zemetrasením. Využila pritom účelovú dotáciu schválenú krajským parlamentom, ako aj príspevky verejnosti a sponzorov, ktoré boli v uplynulých dňoch poukázané na jej účet.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %