Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
18.03.2022 08:25

V Petržalke vytvorili nový prototyp servisného cyklostojana


Snímka zdroj: (MÚ Petržalka).


V bratislavskej Petržalke vytvorili nový prototyp servisného cyklostojana z dielne údržby mestskej časti. Verejnosť ho môže otestovať v areáli bikrosovej dráhy na Haanovej ulici.


Nápady na vylepšenia môžu obyvatelia posielať do 3. apríla. Mestská časť nevylučuje, že ich osadí viac. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

"Naprojektovali, vyrobili a osadili ho naši pracovníci údržby, ktorí dbali najmä na kvalitné prevedenie a zabezpečenie proti vandalom. Nezabudli ani na ekologické napájanie a USB nabíjanie elektrických zariadení," priblížil starosta Petržalky Ján Hrčka.

Bezplatný servisný stojan ponúka náradie na opravu bicykla, kompresor na dofúkanie kolies či nabíjačku na telefón. Je možné si nafúkať pneumatiky, opraviť defekt alebo iné technické poruchy, napríklad uvoľnený pedál, nosič či detskú sedačku. Jeho ekologické napájanie zabezpečuje solárny panel.

Cyklistický PumpPark Petržalka na Haanovej ulici je najväčším pumptrackom svojho druhu na Slovensku, podľa mestskej časti aj v celej strednej Európe. Vznikol z iniciatívy občianskeho združenia Pedal, ktoré obnovu donedávna zanedbanej bikrosovej dráhy realizovalo od roku 2014. V prevádzke je od leta minulého roka, využívajú ho cyklisti, korčuliari či kolobežkári.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.07.2016
Lokalita bývalého kúpaliska Lido má podľa mesta slúžiť na rekreáciu
Priestor bývalého bratislavského kúpaliska Lido, medzi Starým mostom a Prístavným mostom, má slúžiť na rekreáciu a šport.
viac
19.01.2017
Počas akcie Daruj jedlo vyzbierali potraviny, oblečenie i paplóny
Petržalka sa v týchto dňoch intenzívne stará o tých obyvateľov, ktorí zimou a mrazom trpia najviac. O ľudí bez domova a o tých, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii.
viac
22.03.2017
Petržalka odvezie nadrozmerný odpad opäť bezplatne
Deväťdesiat veľkokapacitných kontajnerov rozmiestni opäť petržalská samospráva bezplatne na rôznych miestach podľa naplánovaného harmonogramu. Kontajnery sú určené na nadrozmerný odpad ako sú veľké kusy nábytku, stoly, stoličky, matrace.
viac
17.07.2017
Online monitoring energií v Petržalke šetrí ich spotrebu i náklady
Projekt tzv. online monitoringu energií a ich spotrieb v základných školách (ZŠ), ktorý bratislavská Petržalka spustila na jeseň minulého roka pilotne na ZŠ Pankúchova, šetrí náklady na kúrenie aj teplú vodu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %