Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
01.08.2023 11:40

V prvý augustový víkend bude námestie patriť festivalu Voľné pódium


Snímka zdroj: (BBonline.sk).


Už po štvrtý raz sa v meste pod Urpínom uskutoční trojdňový hudobný festival Voľné pódium, ktorý aj v tomto roku spestrí program Banskobystrického kultúrneho leta.


Lokálne kapely, interpreti a hudobníci sa predstavia na Námestí SNP od 4. do 6. augusta. Informoval o tom Miroslav Strelec z kancelárie primátora.

Do projektu, ktorý dáva priestor hlavne umelcom s vlastnou autorskou tvorbou i úpravami, sa prihlásilo 27 záujemcov. Organizátori z nich vybrali 14.

"Prvýkrát v histórii festivalu sa predstaví hip-hopová crew, hudobné vydavateľstvo Cash sound records, ktoré pôsobí v Banskej Bystrici a v našom regióne už niekoľko rokov. Na pódiu sa so svojimi vlastnými trackmi odprezentuje až päť raperov. Fanúšikovia tohto žánru sa 4. augusta o 21.15 h majú na čo tešiť," konštatovala garantka podujatia a programová pracovníčka referátu Robotníckeho domu v Banskej Bystrici Zuzana Chrenková Srncová.

Podľa nej bude program Voľného pódia žánrovo pestrý. Vystúpi v ňom napríklad gitarista, ktorý sa venuje štýlu fingerstyle, Radovan Uhler, či alternatívna kapela Éter. Súčasťou tohtoročného festivalu je aj alternatívny rock a pop, hard rock, folk, dance rock a dokonca i džez. Priestor dostanú najmä hudobné skupiny pôsobiace v Banskej Bystrici a okolí. Festival ukončí 6. augusta večer ikona slovenského reggae Medial Banana.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Začína lepší a väčší Ekotopfilm – Envirofilm 2016
V Bratislave a Banskej Bystrici dnes začína ďalší ročník Medzinárodného filmového festivalu Ekotopfilm – Envirofilm. Návštevníci sa môžu tešiť na kvalitné a pútavé dokumentárne filmy a bohatý sprievodný program.
viac
01.06.2022
Festival Zeme si SAŽP pripomenie vzdelávacími aktivitami pre deti i dospelých
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v spolupráci s partnermi pripravuje ďalší ročník Festivalu Zeme v Banskej Bystrici. Zamerali ho na environmentálne aktivity pre školy a verejnosť.
viac
27.03.2023
Námestie od utorka ožije veľkonočnými trhmi, zvykmi a tradíciami
Od utorka Banská Bystrica ožije veľkonočnou atmosférou. Na Námestí SNP sa 28. marca začínajú príležitostné trhy, ktoré potrvajú do 5. apríla a kultúrny program pripomenie kresťanské i pohanské zvyky a tradície spájajúce sa s Veľkou nocou.
viac
20.04.2023
Na Deň Zeme pripravilo SSM pre návštevníkov viaceré ekoaktivity
Pre návštevníkov a milovníkov prírody pripravilo Stredoslovenské múzeum (SSM) v Banskej Bystrici pri príležitosti Dňa Zeme viaceré ekologické aktivity zamerané na ochranu životného prostredia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %