Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
04.10.2022 10:35

V Stropkove zrekonštruujú jubilárny park za takmer 193 000 eur


Na archívnej snímke primátor Stropkova Ondrej Brendza.


Mesto Stropkov začalo v uplynulých dňoch s rekonštrukciou jubilárneho parku. Stavbu realizuje v rámci projektu s názvom Sękowa, Stropkov, Bobowa, Nižná Polianka – posilnenie cezhraničnej spolupráce v oblasti kultúrneho a prírodného dedičstva, financovaného z programu Interreg Poľsko – Slovensko.


"V rámci rekonštrukcie bude súčasná dlažba nahradená maloformátovou porfýrovou dlažbou, vymenené bude osvetlenie a mestský mobiliár - parkové lavičky, odpadkové koše a informačné tabule. Stavba bude realizovaná v jednotlivých etapách tak, aby sme čo najmenej obmedzili verejnosť a zachovaný bude minimálne jeden prístup do budovy úradu práce," uviedol primátor Stropkova Ondrej Brendza.

Aktuálne prebieha odkrývanie povrchu, nasledovať bude odvodnenie podkladových vrstiev a príprava na uloženie novej elektroinštalácie.

"Výsledkom projektu bude ďalšie zrevitalizované verejné priestranstvo v centre slúžiace na oddych domácich i návštevníkov. Súčasná podoba parku je z polovice 90-tych rokov, keď bola na pôvodný liaty asfalt položená zámková dlažba, osadené lavičky i parkové osvetlenie," povedal hovorca mesta Stropkov Peter Novák.

Ako pokračoval, mestský park pozdĺž Hlavnej ulice bol založený v roku 1896 pri príležitosti veľkého jubilea – tisícročia Uhorska – preto sa nazýva jubilárny park.

Celá stavba za takmer 193 000 eur by mala byť ukončená začiatkom budúceho roka, práce zabezpečuje mestský podnik Služba.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.10.2016
Stropkov investoval do opravy parku, osvetlenia i dopravy
Stropkovská samospráva sa na prelome leta a jesene zamerala na realizáciu viacerých menších investičných akcií. Novinkou v centre mesta je kompletná obnova oplotenia v historickom parku, ktoré bolo podľa dostupných informácií staré približne 70 rokov.
viac
10.06.2023
Park na Račianskom mýte sa dočká komplexnej rekonštrukcie
Park na Račianskom mýte v bratislavskom Novom Meste sa po rokoch dočká komplexnej rekonštrukcie. Práce sa majú začať v pondelok (12. 6.), trvať by mali zhruba šesť mesiacov. Náklady by mali dosiahnuť 1,38 milióna eur.
viac
12.10.2023
Fiľakovo získalo 163-tis.eur na komplexnú rekonštrukciu ihriska v parku
Mesto Fiľakovo komplexne zrekonštruuje športové ihrisko v parku pri budove gymnázia, na tento účel získalo dotáciu vo výške takmer 163.000 eur. Športový areál bude môcť verejnosť po obnove využívať na basketbal, hádzanú, tenis či skateboarding.
viac
11.04.2024
SSC rekonštruuje v okrese Stropkov tri mosty, práce by mali byť ukončené skôr
Slovenská správa ciest (SSC) aktuálne rekonštruuje na ceste prvej triedy v okrese Stropkov tri mosty. Konkrétne dva v obci Breznica a jeden v Miňovciach. Kamiónová doprava je vylúčená od križovatky za obcou Turany nad Ondavou po križovatku za obcou Duplín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.77 %