Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
27.08.2022 08:55

V Trenčíne repasujú kontajnery na použitý textil


Ilustračná snímka


Spoločnosť Ekocharita Slovensko sťahuje z Trenčína kontajnery na textil. Dôvodom je ich údržba a repasovanie. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.


"Spoločnosť má v Trenčíne približne 20 kontajnerov na textil. V týchto dňoch ich spoločnosť sťahuje, aby na nich opravila poškodené časti, nanovo ich natrela a približne o týždeň opäť vrátila na svoje miesto. Obyvateľov preto prosíme o trpezlivosť," skonštatovala hovorkyňa.       

Ako dodala, do nádob na textil patrí oblečenie vhodné na ďalšie použitie. Musí byťčisté a nepoškodené. Okrem oblečenia sú kontajnery určené aj na opasky, kabelky, topánky i bytový textil.       

"Spoločnosť približne pred rokom umiestnila do svojich kontajnerov senzory, ktoré sledujú ich naplnenosť. Cieľom je optimalizovať vývozy a minimalizovať znečisťovanie okolia. Zefektívnenie vývozov prispelo k tomu, že okolo týchto kontajnerov je len málokedy neporiadok. Nádoby aj zber vytriedeného textilu sú pre mesto bezplatné. Takto vyzbieraný textil neputuje na skládku a prispieva k zvýšeniu percenta vytriedenosti odpadov v meste," uzavrela Ságová.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.03.2016
Kontajnerové divadelné centrum v Trenčíne je ohrozené, poslanci skrátili nájom
Pri trenčianskom kine Hviezda malo vzniknúť moderné divadelno-kultúrne centrum. Sídliť malo v modulárnej stavbe z kontajnerov, v ktorej mala byť divadelná sála pre asi 100 divákov.
viac
08.09.2016
Do odburinenia krajníc ciest a chodníkov investuje mesto 120 000 eur
Do celoplošného odburinenia krajníc ciest a chodníkov investuje v tomto roku trenčianska samospráva približne 120 000 eur. S odburinením sa začalo v auguste, krajnice by mali byť zbavené burín do konca septembra.
viac
03.01.2017
Zber vianočných stromčekov sa v Trenčíne začne na budúci týždeň
Zber vianočných stromčekov sa v Trenčíne začne 10. januára. Mestská rozpočtová organizácia Mestské hospodárstvo a správa lesov ich bude zbierať vždy v utorok až do 14. februára.
viac
30.06.2017
Príbehy z Trenčína prepoja históriu s moderným umením
Štvrté pokračovanie podujatia "Príbehy z Trenčína" rozpovie neobyčajný príbeh o dôverníkovi Matúša Čáka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %