Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
26.07.2023 01:30

V Turej Lúke sa uskutočnia tradičné dožinky


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Myjava pripravilo na druhý augustový víkend (12. - 13. 8.) podujatie tradičnej ľudovej kultúry s názvom Dožinky v Turej Lúke - poďakovanie za úrodu. Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.


"Sobotňajší program odštartuje o 10.00 h koncert Dychovej hudby Myjavci a ochutnávka regionálnych špecialít Jak od babičky," uviedol Hrin. V rovnakom čase sa začnú aktivity v oddychovom areáli Padelky.

Ukážky tradičných poľných prác predstavia členovia folklórnych skupín Kýčer z Turej Lúky a Kopa z Myjavy v pásme s názvom Kosí Jano, mláti Palo. "Od 11.00 h bude program pokračovať detskými tvorivými dielňami a Gurmánskymi hodmi. K dispozícii budú tradičné detské ihrisko, minifarma i výstava historickej aj súčasnej poľnohospodárskej techniky. Sobotňajšiu ponuku uzavrie Dožinková zábava v Padelkoch s Kopaničiarom, ktorá sa začne o 19.00 h," informoval hovorca mesta.

Dožinky sa oficiálne skončia v nedeľu o 9.30 h službami Božími v evanjelickom chráme Božom v Turej Lúke. "Pôjde o dožinkovú krojovú slávnosť spojenú s poďakovaním za žatvu. Dožinky mesto pripravilo v spolupráci s neziskovou organizáciou Rozvoj cestovného ruchu Myjavských kopaníc, Centrom tradičnej kultúry v Myjave či Poľovníckym združením Turá Lúka a realizáciu akcie podporili Fond na podporu umenia a Trenčiansky samosprávny kraj," doplnil Hrin.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2018
Vianoce v Gazdovskom dvore budú už v novembri
Centrum tradičnej kultúry (CTK) v Myjave pripravilo pre deti výchovno-vzdelávacie podujatie pod názvom Vianoce v Gazdovskom dvore. TASR informovala Eva Čmelová z CTK.
viac
06.02.2020
V Turej Lúke sa uskutočnia Fašiangy v Gazdovskom dvore
Centrum tradičnej kultúry (CTK) v Myjave organizuje výchovno-vzdelávacie podujatie Fašiangy v Gazdovskom dvore Turá Lúka.
viac
11.08.2021
V Turej Lúke sa cez víkend uskutočnia tradičné dožinky
Mesto Myjava pripravilo na najbližší víkend (14. a 15. 8.) podujatie tradičnej ľudovej kultúry s názvom Dožinky v Turej Lúke - poďakovanie za úrodu.
viac
30.08.2023
V Gazdovskom dvore sa uskutoční 14. ročník podujatia Dni sliviek
Gazdovský dvor v myjavskej mestskej časti Turá Lúka sa v sobotu 9. septembra stane dejiskom podujatia nazvaného Dni sliviek. Informovala o tom Eva Čmelová z Centra tradičnej kultúry v Myjave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %