Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
27.08.2021 04:45

V Rákociho paláci sa s letom rozlúči Zlatá rybka


Snímka z predstavenia Zlatá rybka


Krajské múzeum v Prešove pripravilo pre svojich najmladších návštevníkov prekvapenie. Na nádvorí Rákociho paláca ich bude čakať zlatá rybka, ktorá sa spolu s nimi spoločne rozlúči s tohtoročným letom.


Divadelnú hru pod rovnomenným názvom Zlatá rybka predstaví návštevníkom múzea prešovské profesionálne divadlo Portál.

Divadlo tento rok oslávi 15 rokov svojej existencie. Podľa jeho riaditeľa Lukáša Maťufku chcú svojimi predstaveniami a výmyslami tešiť malých aj veľkých divákov.

"Predtým ako začneme svoju jubilejnú sezónu sa chceme rozlúčiť s letom spomínaným predstavením Zlatá rybka. Práve tento typ podujatia sa totiž do nádherných priestorov nádvoria Krajského múzea v Prešove určite hodí," hovorí Maťufka.

Ako ďalej vysvetľuje, ide o novodobú adaptáciu rozprávky A. S. Puškina. Veselý obsah hry zobrazuje život rybára a jeho chamtivej ženy.

"Prostredníctvom príbehu sa hra vracia k hodnotám, na ktoré v ňom musí upozorniť ľudí až rozprávajúca rybka," dodáva Maťufka.

Po skončení divadelného predstavenia si môžu deti spolu s doprovodom prezrieť aj samotné múzeum, kde na nich čaká okrem aktuálnych výstav a stálych expozícií aj najväčšia hasičská expozícia na Slovensku.

Predstavenie sa uskutoční v pondelok 30. 8. 2021 v átriu Rákociho paláca v Prešove o 16.00 h.

 

Autor: (ts-Tripolitana)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.08.2019
Krajské múzeum v Prešove pozýva návštevníkov na nočnú prehliadku
Krajské múzeum v Prešove predstaví svoje sídlo netradičným spôsobom. Piatková nočná prehliadka Rákociho paláca bude obohatená o vstup do pivníc, ktoré nie sú súčasťou bežnej prehliadky a v ktorých mala šľachta uskladnené kvalitné tokajské vína.
viac
05.06.2020
V Rákociho paláci vystavujú unikátne dielo Jána Lazoríka
Krajské múzeum v Prešove predstaví autentické fotografie zberateľa hmotnej a duchovnej ľudovej kultúry šarišského regiónu Jána Lazoríka. Tie svojou témou približujú ťažký život roľníkov na východnom Slovensku ako aj náročnú cestu obilného zrna až k finálnemu produktu, chlebu.
viac
21.07.2021
Rákociho palác rozozvučia staré melódie aj Prešovský graduál
Krajské múzeum v Prešove pripravilo pre svojich návštevníkov ochutnávku zo svetskej hudby 17. a 18. storočia. Kapela Musica Historica z Budapešti vystúpi v Prešove po prvýkrát.
viac
29.07.2023
Do Rákociho paláca v Prešove príde sám knieža František II.
Rákociho palác v Prešove sa pripravuje na príchod kniežaťa Františka II. Rákociho. A zároveň na širokú verejnosť, ktorej život jeho niekdajších obyvateľov a samotného kniežaťa priblíži tradičné podujatie Leto s Rákocim. V sobotu 29. júla sa uskutoční už jeho 6. ročník.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %