Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
19.10.2021 09:05

Vianočné trhy v Žiline budú bez tradičného kultúrneho programu


Ilustračná snímka, zdroj: Žilinský večerník


Vianočné trhy v Žiline budú bez tradičného kultúrneho programu. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka je dôvodom aktuálna epidemická situácia a prognózy jej vývoja.


"Tradičné podujatie, ktoré sprevádzal aj bohatý kultúrny program, nie je možné usporiadať vzhľadom na pandemické podmienky pre hromadné podujatia. Uvedomujeme si však, že atmosféra Vianoc by mala mať svoje miesto aj vo verejnom priestore. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli ponúknuť priestor pre ambulantný predaj vianočného charakteru a spríjemniť tak vianočný čas aj na námestiach," uviedol hovorca mesta.       

Doplnil, že v súvislosti s organizovaním ambulantného predaja vianočných nápojov, remeselných a potravinových výrobkov vyhlasuje mesto Žilina výberové konanie na prenájom stánkov na Mariánskom námestí a na Námestí Andreja Hlinku na obdobie od 1. decembra do 22. decembra 2021. "Viac informácií pre záujemcov je k dispozícii na webovej stránke www.zilina.sk," dodal Miškovčík.       

"Aktuálnu epidemickú situáciu pozorne sledujeme. Všetci sme si želali, aby sme mohli tento rok sprostredkovať atmosféru tradičných vianočných trhov v Žiline obyvateľom a návštevníkom mesta v podobe, v akej ich poznali z obdobia pred vypuknutím pandémie ochorenia COVID-19. Na prvom mieste sme však vždy mali a máme zdravie i bezpečnosť ľudí a podľa toho sa budeme aj rozhodovať o organizácii akýchkoľvek hromadných podujatí," uzavrel hovorca mesta Žilina.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2016
O týždeň začnú Vianočné trhy v Žiline
Mesto Žilina pozýva na tradičné Vianočné trhy, ktoré sa každoročne konajú na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
15.12.2016
Vianočné trhy zaplnia námestia v celom regióne!
K reťazi vianočných trhov v Bratislavskom kraji sa tento víkend pridajú Vianočné trhy v Rusovciach, v Bratislave v Starej tržnici, Pezinku, Dunajskej Lužnej, Slovenskom Grobe, Hrubej Borši, Moste pri Bratislave a Malackách.
viac
21.11.2019
Na vianočných trhoch ukážu aj život na stredovekom sedliackom dvore
Vianočné trhy v Žiline sa uskutočnia od 23. novembra do 23. decembra na Mariánskom námestí a Námestí Andreja Hlinku.
viac
13.11.2023
Vianočné mestečko v Nitre bude počas celého adventu ponúkať aj kultúrny program
Vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí bude v priebehu decembra ponúkať okrem občerstvenia a remeselných výrobkov aj kultúrny program. Ako informovala radnica, sviatočnú atmosféru bude prinášať počas celého adventného obdobia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %