Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.10.2018 02:30

Víťazmi Majstrovstiev SR v hasičskom športe sa stali hasiči z Popradu


Ilustračná snímka TASR


Družstvo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Poprade zvíťazilo v celkovom bodovaní 46. ročníka Majstrovstiev Slovenskej republiky v hasičskom športe, ktoré sa začali v utorok (9.10.) v Dubnici nad Váhom a v stredu vyvrcholili v areáli OR HaZZ v Martine.


TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia HaZZ.     

"Na stupienku víťazov stáli najčastejšie hasiči z OR HaZZ v Poprade, ktorí predviedli heroický výkon. Druhé miesto obsadili hasiči z OR HaZZ v Martine a na tretej priečke sa umiestnilo OR HaZZ v Kežmarku. Pretekári počas Majstrovstiev SR v hasičskom športe prejavili vysoké športové nasadenie a 46. ročník prežili bez vážnejších zranení," dodala Križanová.       

Na majstrovstvách si zmeralo sily 134 účastníkov z celého Slovenska a 12 družstiev. Súťaž na dubnickom mestskom štadióne sa začala behom na 100 metrov s prekážkami, popoludní na hasičov čakala štafeta na 4 x 100 metrov s prekážkami. V areáli OR HaZZ v Martine si profesionálni hasiči vyskúšali výstup do štvrtého podlažia cvičnej veže a zmerali si sily v kráľovskej disciplíne hasičského športu - v požiarnom útoku.       

Medaily a ceny víťazom odovzdali prezident HaZZ Alexander Nejedlý, riaditeľ Krajského riaditeľstva (KR) HaZZ v Žiline Jaroslav Kapusniak a riaditeľ KR HaZZ v Trenčíne Igor Šenitko.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.10.2017
Logo KOŠICE EYOF 2021 predstavené po prvýkrát verejnosti
Košice sa začali v tomto roku v spolupráci so Slovenským olympijským výborom pripravovať na zorganizovanie letného Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF) 2021, ktorý sa uskutoční na Slovensku po prvýkrát. Súčasťou príprav bola aj tvorba loga podujatia.
viac
26.09.2019
Folklórny súbor Mladosť oslávil polstoročnicu
Vo veľkej sále Domu kultúry v Dubnici nad Váhom sa v piatok 20. septembra po celý večer rozliehali folklórne tóny. Dôvodom bol slávnostný program s názvom Zlatá Mladosť pri príležitosti 50. výročia založenia súboru.
viac
06.05.2020
Samospráva pokračuje v rekonštrukcii žľabov v mestskom parku
Po minuloročnej rekonštrukcii šiestich odvodňovacích žľabov v historickom mestskom Parku J. B. Magina v Dubnici nad Váhom pokračuje samospráva aj tento rok v ich rekonštrukcii a výmene. V najbližších týždňoch opraví ďalších päť žľabov.
viac
16.07.2021
Martinčania najazdili na bicykli do práce 132 710 kilometrov
Martinčania najazdili počas júna v rámci súťaže Do práce na bicykli celkovo 132.710 kilometrov. Mestu sa tak podľa hovorkyne Zuzany Kalmanovej podarilo obhájiť prvenstvo z minulých ročníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %