Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
24.08.2022 12:10

Vo V. Krtíši bude finále celoštátnej súťaže autorskej populárnej hudby Kontakt


Ilustračná snímka: TASR


Osem jednotlivcov a dvojíc bude v piatok (26. 8.) súťažiť vo Veľkom Krtíši v celoštátnom finále súťaže a prehliadky autorskej populárnej hudby Kontakt 2022. V súťaži skupín predvedie na druhý deň (27.8.) svoje umenie deväť kapiel.


Informuje o tom Národné osvetové centrum (NOC) ako vyhlasovateľ a odborný garant súťaže.         

"Kontakt je pokračovateľom dlhoročnej tradície súťaže populárnej hudby, v poslednej dekáde známej ako Strunobranie," uviedol odborný pracovník NOC pre hudbu a spev Michal Stahl. "Celoštátne kolo sa bude po prvýkrát v histórii konať vo Veľkom Krtíši. Hlavným organizátorom podujatia je tamojšie Hontiansko-ipeľské osvetové stredisko," doplnil.       

Program sa začne v piatok 26. augusta o 18.00 h v parku za kultúrnym domom prvým súťažným koncertom, na ktorom sa predstavia interpreti v kategórii jednotlivcov a dvojíc. O 20.00 h obohatí súťažný večer svojím koncertom hosťujúca kapela RevoLucie a na záver vystúpi víťaz kategórie jednotlivcov a dvojíc.       

V sobotu 27. augusta o 15.30 h bude podujatie pokračovať v areáli miestneho vinárstva druhým súťažným koncertom kapiel.       

"Aj v tento deň budú na podujatí vzácni hudobní hostia, a to Peter Cmorik a Tomáš Pohorelec spolu s Matejom Urbanom, ktorí budú mať samostatné koncertné vystúpenia. Večerný koncert bude patriť víťazovi kategórie hudobných skupín, po ktorom sa v nadväzujúcom koncerte predstavia súťažiaci oboch kategórií," informujú organizátori.      

Neoddeliteľnou súčasťou podujatia je už tradične rozborový seminár, počas ktorého odborná porota v zložení Magdaléna Hianiková, Vladislav "Slnko" Šarišský, Peter "Kefo" Šrank a predseda poroty Peter Janků odovzdá interpretom cenné rady a pripomienky s cieľom pomôcť ich umeleckému vývoju a rastu. Pre účastníkov Kontaktu je pripravený aj workshop o autorskej tvorbe, ktorého lektorom bude Nany Hudák.      

Podujatie z verejných zdrojov podporili Fond na podporu umenia, Banskobystrický samosprávny kraj, Národné osvetové centrum, Hudobný fond a záštitu nad podujatím prevzal primátor Veľkého Krtíša Dalibor Surkoš.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Fotomaratón Martin 2017
Opäť po roku sa záujemcovia o fotografiu a súťaženie môžu tešiť na ďalší, v poradí už piaty ročník podujatia s názvom Fotomaratón Martin 2017. Účastníci budú vítaní 27. mája 2017 o 10. hodine v klubových priestoroch Turčianskeho kultúrneho strediska v Martine.
viac
02.06.2017
Zlatý gaštan opäť ponúka priestor mladým speváckym talentom
Mladí speváci a speváčky sa môžu aj v tomto roku zúčastniť na tradičnom medzinárodnom súťažnom podujatí Zlatý gaštan. Svoje prihlášky musia zaslať Mestskému domu kultúry (MsDK) vo Vranove nad Topľou do 9. júna. Informovala o tom Silvia Nusová z MsDK.
viac
17.09.2018
Ružinov hľadá najlepších slovenských primášov
Bratislavský Ružinov v spolupráci s miestnou organizáciou Cultus Ružinov hľadajú najlepších slovenských primášov. V rámci tohtoročnej rovnomennej súťaže hľadajú najlepších vedúcich hudobníkov, ktorí hrajú prím, teda prvé husle v ľudovej cimbalovej kapele, či v inom hudobnom súbore.
viac
17.12.2019
Komunálne dane sa pre fyzické osoby zvýšia priemerne o 35 percent
Poslanci vo Veľkom Krtíši podobne ako vo viacerých slovenských mestách, odsúhlasili koncom roku zvyšovanie miestnych daní od 1. januára 2020. Vyššia bude daň z pozemkov, zo stavieb, z bytov, ako aj daň za psa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %