Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
06.10.2022 12:35

Vrakunčania sa budú môcť zapojiť do zberu kuchynského bioodpadu


Ilustračná snímka: (tasr).


Obyvatelia bratislavskej mestskej časti Vrakuňa sa budú môcť zapojiť do zberu kuchynského biologicky rozložiteľného odpadu. Balíčky na triedenie sa im začnú distribuovať od polovice októbra.


Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) o tom informovala na svojej webovej stránke.

"Od 15. októbra budeme distribuovať balíčky. Nádoby, kompostovateľné vrecká a informačný leták prinesú naši pracovníci priamo do mestskej časti. Ich prevzatie je potrebné potvrdiť podpisom," priblížilo OLO. Kuchynský bioodpad by podľa neho mali obyvatelia začať triediť od 24. októbra a prvý odvoz je plánovaný v týždni od 31. októbra.

Firma podotkla, že obyvatelia rodinných domov budú informovaní o čase distribúcie aj prostredníctvom SMS. V prípade, ak sa nemôže dostaviť vlastník nehnuteľnosti, je potrebné priniesť so sebou vyplnené splnomocnenie, ktoré sa nachádza na webovej stránke.

"Obyvatelia bytových domov sa presný dátum a čas distribúcie košíkov v danej lokalite dozvedia z plagátu, ktorý bude vyvesený na vchodových dverách do bytovky," dodáva OLO s tým, že balíčky sa budú distribuovať v blízkom okolí bytového domu.

Mestská firma ďalej spresnila, že ak sa nemôže dostaviť majiteľ bytu, postačí keď pri preberaní nájomca uvedie meno majiteľa a číslo bytu. Nie je potrebné predkladať nájomnú zmluvu. V prípade, že si obyvatelia nemôžu prevziať balíček počas adresnej distribúcie, bude podľa OLO možné si ho vyzdvihnúť aj v distribučných centrách.

Zber kuchynského bioodpadu bol v hlavnom meste pilotne spustený minulý rok v októbri v Lamači. Do systému sa tento rok postupne zapoja aj ostatné bratislavské mestské časti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2021
Samosprávy rozhodnú o úspechu či neúspechu triedenia kuchynských odpadov
Júl odštartoval triedenie kuchynských biologických odpadov v slovenských obciach. V niektorých domácnostiach separovaných samostatne, inde spolu s ostatným bioodpadom. Niekde s cieľom pripraviť produkt pre výrobu bioplynu, inde kvalitný kompost pre poľnohospodárov.
viac
29.04.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Petržalke a Ružinove
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v najbližších mesiacoch začne aj v mestských častiach Devínska Nová Ves, Devín, Petržalka a Ružinov. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
07.06.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Ružinove
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne začne aj v mestskej časti Ružinov. Bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) informuje, že nádoby a kompostovateľné vrecká na zber tu bude distribuovať od 9. júna do 16. júla.
viac
08.07.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Novom Meste a Rači
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v lete začne aj v mestských častiach Nové Mesto a Rača. V septembri a októbri bude nasledovať mestská časť Staré Mesto. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %