Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
10.01.2020 11:05

Výstava v knižnici predstavuje snímky fotosúťaže Malohont mojimi očami


Ilustračný výrez plagátu


Víťazné snímky fotografickej súťaže Malohont mojimi očami približuje výstava, ktorá je od 8. januára do konca apríla sprístupnená v priestoroch Knižnice profesora Štefana Pasiara v Hnúšti v Rimavskosobotskom okrese.


Informovala o tom Miroslava Vargová, manažérka Miestnej akčnej skupiny (MAS) Malohont, ktorá je organizátorom podujatia. „Do súťaže sa zapojilo celkovo 20 fotografov prevažne z obcí MAS Malohont, ale aj z Rimavskej Soboty, Lučenca, Banskej Bystrice či Považskej Bystrice, a to vo veku od 17 do 51 rokov,“ uviedla manažérka.       

Zo 109 fotografií bolo podľa jej slov 11 vyradených pre nesplnenie podmienok súťaže, pričom najčastejším dôvodom bolo nedostatočné rozlíšenie, nedodržanie súťažnej kategórie alebo miesta zhotovenia fotografií.       

„Zvyšných 98 fotografií postúpilo do hlasovania verejnosti. Najviac z nich súťažilo už tradične v kategórii Prírodné krásy (40), potom nasledovali kategórie Kultúrne dedičstvo (22), Ľudia a život (18) a kategória Naše obce (18),“ dodala Vargová.       

O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodovala okrem verejnosti aj hodnotiaca komisia, ktorá vybrala 12 víťazných fotografií. „Mená víťazov jednotlivých kategórií spoznáme počas otvorenia výstavy,“ zakončila manažérka.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2017
Výstava fotografií odzrkadľuje pocity a nálady tvorcov
Tematickú výstavu fotografií pod názvom Svet mojimi očami pripravilo Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a členky fotokrúžku PaSA Turčianske Teplice.
viac
08.01.2020
Výstava starých snímok vo výkladoch obchodov približuje mestské parky
S cieľom priblížiť obyvateľom Zvolena minulosť ich mesta pripravilo v týchto dňoch tamojšie Združenie Borová hora druhú časť netradičnej dlhodobej výstavy Výklad vo výklade.
viac
05.06.2020
V Rákociho paláci vystavujú unikátne dielo Jána Lazoríka
Krajské múzeum v Prešove predstaví autentické fotografie zberateľa hmotnej a duchovnej ľudovej kultúry šarišského regiónu Jána Lazoríka. Tie svojou témou približujú ťažký život roľníkov na východnom Slovensku ako aj náročnú cestu obilného zrna až k finálnemu produktu, chlebu.
viac
29.07.2020
Cyklotrasu do Korytnice lemuje výstava dobových fotografií
Historický význam úzkorozchodnej železnice v Ružomberku pripomína 16 dobových fotografií, umiestnených na cyklotrase do Korytnice. Fotografie vznikli v posledných rokoch existencie železnice Korýtko. Rozmiestnené sú v lokalitách, ktoré vyobrazujú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %