Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
03.08.2023 12:35

Výstavba električkovej trate v Petržalke prinesie ďalšie obmedzenia


Na archívnej snímke oceľová konštrukcia dlhá niekoľko sto metrov pri Kutlíkovej ulici v bratislavskej Petržalke. Snímka zdroj: (tasr).


Výstavba druhej etapy električkovej trate v bratislavskej Petržalke, spojená s budovaním nových komunikácií a križovatiek, si najnovšie vyžiada dopravné obmedzenia na Jantárovej ceste.


Zmeny v doprave by mali trvať od soboty (5. 8.) do konca novembra. Obmedzenia sa dotknú aj mestskej hromadnej dopravy (MHD). Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

"Úsek Jantárovej cesty od Lietavskej po Betliarsku bude úplne uzatvorený," konštatuje magistrát. Obchádzková trasa bude viesť cez novú cestnú komunikáciu, tzv. bypass, z Betliarskej, cez Jantárovú cestu, Vyšehradskú a Lietavskú ulicu.

Na úseku Jantárovej cesty po Lietavskú ulicu bude doprava presmerovaná na novú obchádzkovú trasu vedúcu pozdĺž pôvodnej cestnej komunikácie. Uzatvorená bude tiež časť cesty k miestnemu obchodnému domu, náhradná cestná komunikácia bude viesť taktiež pozdĺž tej pôvodnej.

Obmedzenia sa dotknú aj MHD, a to autobusových liniek 59, 95, 98, 99, 192, N95 a N99, ale tiež výjazdových, respektíve dojazdových spojov 68, 83 a 94. Zastávky Lúčanka a Strečnianska budú premiestnené na dočasné komunikácie. Bližšie informácie o trasách autobusových spojov sú zverejnené na webovej stránke Dopravného podniku Bratislava (DPB).

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2018
Na dobudovaní električkovej trate do Petržalky hlavné mesto intenzívne pracuje
Druhá etapa električkovej trate do Petržalky je obrovský projekt, ktorý patrí medzi priority hlavného mesta. Predĺženie električkovej trate až po Janíkov dvor vo veľkej miere odbremení súčasnú dopravnú situáciu v jednej z najväčších mestských častí, v Petržalke.
viac
20.08.2020
Mesto rokuje o termíne ukončenia rekonštrukcie karloveskej radiály
Mesto Bratislava aktuálne rokuje so zhotoviteľom stavby o termíne ukončenia rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že v najbližších dňoch poskytne magistrát bližšie informácie.
viac
02.09.2022
Práce na Chorvátskom ramene pre električku v Petržalke nenarušia ekosystém
Aktuálne práce na Chorvátskom ramene pri Námestí hraničiarov v bratislavskej Petržalke súvisiace s výstavbou druhej etapy električkovej trate by miestny ekosystém ohroziť nemali.
viac
17.02.2023
Starosta Petržalky žiada viac informácií o výstavbe novej električkovej trate
Starosta Petržalky a zároveň bratislavský mestský poslanec Ján Hrčka žiada od magistrátu väčšiu verejnú informovanosť o výstavbe druhej etapy električkovej trate na území tejto bratislavskej mestskej časti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %