Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
25.08.2023 10:35

Výstavba výrobnej haly si vyžiadala práce navyše za asi 124 000 eur


Na archívnej snímke v priemyselnom areáli bývalého Kovosmaltu vo Fiľakove napreduje projekt výstavby novej výrobnej haly pre ľahký priemysel. Snímka zdroj: (tasr).


Projekt novej výrobnej haly v priemyselnom areáli bývalého Kovosmaltu vo Fiľakove bude drahší približne o 124 000 eur. Dôvodom sú práce navyše, ktoré na stredajšom (23. 8.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) vo forme dodatku k zmluve o dielo schválili poslanci mesta.


Ako vyplýva z dôvodovej správy predloženej na zasadnutie MsZ, predmetom štvrtého dodatku k zmluve o dielo sú nepredvídateľné a doplňujúce práce naviac. Vyčíslené boli celkovo približne na 124 000 eur s DPH, cena výstavby novej výrobnej haly tak aktuálne predstavuje viac ako 4 050 000 eur.

Medzi najdrahšie položky v dodatku patrí vybudovanie spínacej skrinky vrátane pripojenia k distribučnej sústave, dolamovanie základových konštrukcií pôvodných objektov v mieste staveniska a odpady navyše. "Pri výkopových prácach sme zistili odpady, ktoré sa nedali použiť na stavbe a museli sme ich odviezť na skládku," skonštatoval na zasadnutí MsZ vedúci oddelenia výstavby, životného prostredia a stratégie rozvoja Mestského úradu Fiľakovo Ivan Vanko s tým, že stavebné práce v rámci výstavby výrobnej haly sa postupne blížia do finále.

Vybudovanie spínacej skrinky je podľa vedenia mesta nad rámec pôvodne plánovaného projektu, samospráva však bude rokovať s distribučnou spoločnosťou o jej finančnom prebratí. "V týchto dňoch sme predložili aj ďalšie finančné nároky na zvýšenie dotácie, snažíme sa o to, aby sme ešte získali navyše nejaké dotačné sumy v rámci projektu," dodal primátor Fiľakova Attila Agócs.

Výstavba novej výrobnej haly v areáli bývalého Kovosmaltu vo Fiľakove odštartovala začiatkom februára, vzniknúť by tam mohlo približne 30 nových pracovných miest. Na realizáciu projektu získalo Fiľakovo približne 2,1 milióna eur z programu Interreg a štátneho rozpočtu. Ako spoluinvestor do projektu sumou 400 000 eur vstúpil aj Banskobystrický samosprávny kraj, ďalších vyše 1,1 milióna eur samospráva financuje z úverových zdrojov. Práce na projekte realizuje spoločnosť Metrostav, dokončené by mali byť koncom septembra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2022
Prvá etapa cyklochodníka Pezinok - Limbach je takmer hotová
Prvá etapa výstavby cyklochodníka medzi mestom Pezinok a obcou Limbach je takmer hotová. Ak to poveternostné podmienky dovolia, práce sa do konca januára majú presunúť na Fajgalskú cestu. Na svojom webe o tom informuje pezinská samospráva s tým, že cyklochodník má byť hotový do konca augusta.
viac
10.02.2022
Výstavba tréningovej hokejovej haly v Poprade sa blíži do finále
Výstavba novej modernej tréningovej haly v Poprade sa blíži k zdarnému koncu. Plánované ukončenie stavebných práce je naplánované na marec.
viac
16.12.2022
V MČ Ťahanovce vyrastie nová športová hala
V košickej mestskej časti (MČ) Ťahanovce vyrastie nová športová hala. Mestskí poslanci na svojom štvrtkovom rokovaní schválili zabezpečenie financovania jej výstavby formou bankového úveru.
viac
22.12.2022
Výstavba hokejovej haly pre talentovanú mládež napreduje
Práce sa naplno rozbehli aj v stredoškolskom kampuse v Zámostí, kde sa už črtajú základy novej hokejovej haly pre Hokejovú akadémiu v Trenčíne. Zhotoviteľ aj investor absolvovali prvý kontrolný deň na stavbe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %