Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
14.04.2023 09:30

Z nelegálnej skládky pri velodróme odstránili dve tony odpadu


Ilustračná snímka: (tasr).


Mestu Prešov sa v spolupráci so spoločnosťou Technické služby mesta Prešov podarilo v uplynulých dňoch odstrániť nelegálnu skládku v blízkosti velodrómu.


Ako informovala tlačová referentka mestského úradu Lenka Šitárová, opäť preto vyzývajú občanov, aby nelegálne skládky nahlasovali.

"Nelegálna skládka sa nachádzala v blízkosti prešovského velodrómu. Územie bolo vyčistené a 42 pracovníkom menších obecných služieb sa spolu podarilo pozbierať až dve tony odpadu. Celkovo bolo vyčistené územie s veľkosťou 18 980 štvorcových metrov," uviedla Šitárová.

Mesto v tejto súvislosti opäť apeluje na občanov, ktorí sa stanú svedkami nelegálneho nakladania s odpadmi, aby ihneď telefonicky kontaktovali mestskú políciu na telefónnom čísle 159, prípadne toto konanie oznámili okresnému úradu alebo mestu písomným podaním do podateľne alebo prostredníctvom e-mailovej adresy podatelna@presov.sk.

"V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi v priestupkovom konaní pokuta až do výšky 1500 eur a odstránenie vzniknutej nelegálnej skládky na náklady páchateľa," dodala Šitárová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2020
Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji znečistil podzemné vody
Odpad z nelegálnej skládky v Ivanke pri Dunaji v okrese Senec v katastrálnom území časti Farná znečistil podzemné vody. Vo štvrtok o tom informoval minister vnútra Roman Mikulec s ministrom životného prostredia Jánom Budajom.
viac
23.06.2020
Na zisťovanie pôvodcov nelegálnych skládok nasadila dubnická polícia fotopasce
Identifikovať pôvodcov nelegálnych skládok v Dubnici nad Váhom majú nové fotopasce. Tamojšia mestská polícia ich začala inštalovať najmä v extraviláne mesta. Informoval o tom náčelník mestskej polície v Dubnici nad Váhom Tibor Rehák.
viac
15.04.2023
Nelegálna skládka pri prešovskom velodróme je odstránená
Mestu Prešov sa v spolupráci so spoločnosťou Technické služby mesta Prešov, a.s. podarilo odstrániť nelegálnu skládku v blízkosti prešovského velodrómu. Opäť preto vyzývame občanov, aby nelegálne skládky nahlasovali.
viac
02.04.2024
Na území mesta vlani vznikli desiatky nelegálnych skládok odpadu
Na území mesta Nitra vlani vznikli desiatky nových nelegálnych úložísk odpadu. Ako informovala mestská polícia (MsP), v roku 2023 bolo zistených a riešených celkovo 31 prípadov založenia skládok, uloženia odpadu mimo smetných nádob alebo iného nelegálneho zbavovania sa odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %