Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
11.09.2023 02:10

Zajtra bude rokovať Rada ZMOS a jej komory – komora miest a komora obcí


Ilustračná snímka


Rokovanie Rady ZMOS a jej obidvoch komôr – komory miest a komory obcí sa uskutoční dnes 12. 9. 2023 na Štrbskom plese. Súčasťou rokovania Rady ZMOS bude aj účasť ministra investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie k eurofondom a problematike regionálneho rozvoja.


Témami rokovania Rady ZMOS bude príprava 35. mimoriadného snemu ZMOS, zmena stanov združenia, informácia o podpísaných memorandách medzi ZMOS a politickými stranami ako i ďalšie dôležité témy, o ktorých budú samostatne rokovať aj komora miest a komory obcí Rady ZMOS.

Zajtrajšie rokovanie Rady ZMOS zvolal predseda združenia Jozef Božik a bude sa venovať problematike eurofondom a regionálnemu rozvoju v nadväznosti na pripravovaný „White paper“ zo strany MIRRI a Úradu vlády SR, ako i ďalším otázkam v oblasti čerpania eurofondov, ale najmä posilneniu finančných objemov regionálnych eurofondov, ktoré mestá a obce budú realizovať cez Integrované územné investície. K tomuto bodu rokovania Rady ZMOS prijal pozvanie minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Peter Balík.

Rokovanie Rady ZMOS sa bude venovať aj problematike financovania samospráv a príprave rozpočtu verejnej správy na 2024, taktiež organizačnému zabezpečeniu 35. mimoriadneho snemu ZMOS, ktorého súčasťou bude aj správa o činnosti združenia od májového snemu ZMOS. Na bode programu tak Rady ZMOS ako aj jej komôr je návrh na úpravu Stanov ZMOS, ktorá reaguje na potreby a zmeny nového vedenia združenia byť efektívnejším, pružnejším a otvorenejším združením v zmysle postavenia a cieľov združenia.

Návrh na zloženie odborných sekcií a radov členských miest a obcí a regionálnych združení, aktuálne informácie v oblasti školstva a k odídencom z Ukrajiny, ako i návrh na vymenovanie ústredného riaditeľa budú na programe zajtrajšieho rokovania Rady ZMOS.

Pred zasadnutím Rady ZMOS sa uskutoční zasadnutie komôr, komory miest a pod vedením predsedu komory miest Branislava Trégera a komory obcí pod vedením jej predsedníčky Boženy Kováčovej.

Počas rokovania Rady ZMOS sa uskutoční tlačový brífing k aktuálnym témam miest a obcí, ktoré prerokuje Rady ZMOS a jej komory.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.09.2017
V Tatrách začalo dvojdňové rokovanie Rady ZMOS
Rokovanie bude prebiehať 21. a 22. septembra v Kongresovej sále hotela Patria v Štrbskom Plese k témam, ktoré sa v rôznych oblastiach dotýkajú činnosti miest a obcí.
viac
06.02.2020
Rokovala Rada Združenia miest a obcí Slovenska
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger zvolal na stredu 5. februára 2020 v poradí 8. rokovanie Rady ZMOS. Členovia Rady ZMOS sa venovali aktuálnym témam z hľadiska dopadov na samosprávy a vnútorným aktivitám ZMOS.
viac
07.12.2023
Komuniké z rokovania Rady Združenia miest a obcí Slovenska
Rada Združenia miest a obcí Slovenska v zastúpení 133 predstaviteľov členských miest a obcí delegovaných 62 regionálnymi združeniami miest a obcí v území na sa zišla na zasadnutí vo Zvolene, ktoré sa uskutočnilo 5. - 6. decembra 2023.
viac
17.04.2024
Vo Zvolene rokuje Rada ZMOS a jej komory
Včera začalo rokovanie Komory obcí Rady ZMOS vo Zvolene, ktoré bude pokračovať dnes doobeda súbežne s rokovaním Komory miest Rady ZMOS.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %