Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
20.10.2023 12:05

Základnú školu v Štrbe chcú zmodernizovať, obec žiada o zdroje z fondov EÚ


Základná škola v Štrbe


Základnú školu v Štrbe chcú zmodernizovať a obnoviť, obe podala žiadosť o nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie v rámci programu Slovensko 2021 - 2027. Informoval o tom poradca starostu Štefan Bieľak s tým, že predpokladané náklady projektu sú na úrovni viac ako dva milióny eur.


 "Obec plánuje komplexnú rekonštrukciu školského športového ihriska. Vybuduje sa nová atletická dráha, ihriská so živým trávnikom a s umelým povrchom, 'inline' dráha, montovateľná tribúna pre divákov a ráta sa aj s osvetlením celého areálu a novými šatňami," priblížil Bieľak. V pláne je aj vybavenie odborných učební a školského klubu, výmena všetkých dverí v triedach, nákup schodolezu na zabezpečenie bezbariérovosti a nové vybavenie získa školská kuchyňa a jedáleň. Pribudnú aj nové šatne a samospráva chce zároveň vytvoriť náučný exteriérový chodník s vonkajšou odbornou učebňou. Modernizáciou prejdú aj spevnené plochy v zadnej časti areálu školy.         

Celkové náklady projektu sú vo výške 2,046 milióna eur, z fondov EÚ a zo štátneho rozpočtu obec žiada 1,88 milióna eur. Zvyšných osem percent rozpočtu dofinancuje obec, podanie projektu schválilo obecné zastupiteľstvo v Štrbe ešte koncom septembra. "Uvedené sumy sú ešte pred verejným obstarávaním," dodal Bieľak s tým, že zámer podporil aj Prešovský samosprávny kraj. V prípade úspešnosti žiadosti by sa s prestavbou školy malo začať v lete na budúci rok.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2018
II. etapa modernizácie údržbovej základne Jurajov Dvor dokončená
Dopravný podnik Bratislava získal prostriedky z fondov EÚ a zrealizoval tak II. etapu modernizácie údržbovej základne Jurajov Dvor. V rámci nej sa vybudovala nastavovacia a skúšobná hala električiek, nová trolejbusová výpravňa a prevádzkové plochy trolejbusov.
viac
22.02.2019
V obci budú modernizovať učebne základnej školy
V obci Čierny Brod (okres Galanta) budú modernizovať učebne základnej školy. Na tento účel sa podarilo získať dotácie z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
29.03.2019
Žilinské základné školy zmodernizujú svoje učebne
Žiaci žilinských základných škôl sa budú vzdelávať a rozvíjať svoje zručnosti v moderných priestoroch. Vďaka podpore z Integrovaného regionálneho operačného programu vzniknú na 9 základných školách školské knižnice a nové učebne pre technické práce, prírodné vedy, informatiku či cudzie jazyky.
viac
24.06.2019
Na zlepšenie prístupu obyvateľov MRK k občianskej vybavenosti
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, ako sprostredkovateľský orgán pre časť operačného programu Ľudské zdroje, vyhlási v najbližších dňoch výzvu zameranú na podporu dobudovania základnej technickej infraštruktúry, ktorá bude spolufinancovaná zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %