Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
25.02.2019 01:45

Zastupiteľstvo KSK schválilo dotácie pre poskytovateľov sociálnych služieb


Ilustračná snímka: Veronika Janušková


Poskytnutie dotácie pre 31 neverejných poskytovateľov sociálnych služieb v celkovej výške 317 000 eur v pondelok schválilo Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK). Peniaze pôjdu z centrálnej rezervy krajského rozpočtu.


K podporeným poskytovateľom patria domovy sociálnych služieb, špecializované zariadenia, zariadenia podporovaného bývania či rehabilitačné strediská. Dotácia je zameraná na čiastočné pokrytie zvýšených nákladov na poskytovanie sociálnych služieb. "Výška dotácie bola určená z nárastu ceny práce pri minimálnej mzde oproti roku 2018, kde bol zohľadnený aj nárast príplatkov, a to vo výške 69 eur na zamestnanca a mesiac," uviedol predseda KSK Rastislav Tnka. Dodal, že kraj vlastne rieši zvýšenie výdavkov neverejných poskytovateľov, ktoré spôsobil štát.       

Maximálna výška dotácie pre jedného poskytovateľa je podľa všeobecne záväzného nariadenia KSK 16.600 eur a je určená na úhradu bežných výdavkov. Na tejto úrovni ju dostali napríklad Arcidiecézna charita Košice, neziskové organizácie Domovina v Žehre, Kontakt a LUX v Košiciach, Súcit vo Veľkých Kapušanoch, združenie Teresa Benedicta v Michalovciach či Psychiatrická liečebňa Samuela Bluma v Plešivci.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.05.2020
Prebytok mesta Trenčín dosiahol za minulý rok takmer sedem miliónov eur
Mesto Trenčín hospodárilo v minulom roku s prebytkom takmer 7 miliónov eur. Vyplýva to zo záverečného účtu mesta za rok 2019, ktorý schválilo v stredu trenčianske mestské zastupiteľstvo.
viac
25.08.2020
Krajskí poslanci rozdelili v rámci výzvy pre región 2,2 milióna eur
Rozvoj cyklodopravy a cykloturizmu, výstavbu športovísk a zvýšenie kvality v sociálnych službách a paliatívnej starostlivosti podporili na svojom rokovaní v pondelok (24. 8.) prešovskí krajskí poslanci sumou 2,2 milióna eur.
viac
09.12.2020
MsZ schválilo "zákon roka", počíta s úverom 13 miliónov eur
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici v utorok jednomyseľne schválili vyrovnaný rozpočet na budúci rok vo výške zhruba 90 miliónov eur.
viac
05.02.2021
J. Viskupič: Do regiónov posielame pol milióna eur
Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom prvom rokovaní v roku 2021 rozhodli o pridelení dotácií subjektom pôsobiacim v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Pol miliónom eur bude podporených spolu 19 projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu atraktivity územia župy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %