Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
14.12.2022 02:25

Zimnú údržbu bude v meste túto sezónu zabezpečovať nová spoločnosť


Ilustračná snímka: (tasr).


V meste Senica bude zimnú údržbu túto sezónu na základe výberového konania zabezpečovať nová spoločnosť. Informovala o tom hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.


Zimná údržba miestnych komunikácií a verejných priestranstiev, ako sú chodníky a parkoviská, sa riadi operačným plánom. "S výkonom zimnej údržby máme skúsenosti z celého Slovenska, a to od údržby miest a obcí, cez zimnú údržbu obchodných centier a domov, firemných areálov až po strategické objekty. Na údržbu sme pripravení v súlade s platnou zmluvou," uviedol manažér spoločnosti Unicarback Peter Koiš.

Operatívny plán obsahuje priority, podľa ktorých sa pri odhŕňaní snehu postupuje. "Prioritou sú príjazdové miestne komunikácie k budovám polikliniky, požiarnej ochrany, komunikácie pre mestskú hromadnú dopravu, ku školám, autobusové zastávky a priechody pre chodcov. Následne sa odhŕňajú všetky ostatné spevnené komunikácie. V zmysle zmluvy zabezpečuje spoločnosť zimnú údržbu približne na 55 kilometrov ciest a 60 kilometrov chodníkov," uviedla Moravcová.

V zimnom období má spoločnosť v permanentnej pohotovosti štyri vozidlové mechanizmy vybavené na odhŕňanie snehu i posyp ciest a chodníkov. "Jednotlivé mechanizmy budeme nasadzovať do terénu operatívne na základe požiadaviek. Ak si to situácia vyžiada, sme schopní zapojiť do údržby aj ďalšie mechanizmy," doplnil Koiš.

Cesty prvej triedy udržiava štát prostredníctvom Slovenskej správy ciest a cesty druhej a tretej triedy sú vo vlastníctve a správe Trnavského kraja. "Spoločnosť zabezpečuje zimnú údržbu výlučne strojovo, preto mesto robí časť prác vo vlastnej réžii. Takými sú napríklad schody, nájazdové rampy či mostíky. O tieto miesta, nielen čo sa týka odhŕňania snehu, rozbíjania ľadu, ale aj zametania lístia, sa starajú terénni pracovníci," informovala hovorkyňa mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2019
V meste skúšobne rozmiestnili nádoby s technickou soľou
Vranovská samospráva v uplynulých dňoch na území mesta skúšobne rozmiestnila šesť uzatvárateľných 200-litrových nádob s technickou soľou, ktoré sú vybavené aj lopatkou na jej naberanie. Osadili ich v kopcovitých častiach mesta, a to na Okulke, Sídlisku 1. mája a na Viniciach.
viac
16.10.2020
Bratislavská župa zakladá novú cestársku spoločnosť
Regionálna správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja, a. s. (RSC BSK) má začať fungovať od budúceho roka. Na starosti bude mať správu, údržbu a rekonštrukciu ciest II. a III. triedy, mostov a miestnych komunikácií pre cestnú nemotorovú dopravu v kraji.
viac
03.11.2020
Zimnú údržbu ciest v TSK bude zabezpečovať 252 ľudí a 112 kusov techniky
Zimnú údržbu ciest v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) bude v nastávajúcom zimnom období zabezpečovať 60 posýpacích vozidiel, 27 nakladačov, 12 traktorov, osem snehových fréz, päť traktorov s posypom a v prípade mimoriadnej situácie aj 18 kusov zmluvnej techniky.
viac
05.10.2022
Zimnú údržbu ciest v BBSK bude zabezpečovať nová technika za 8,5 milióna eur
Zimnú údržbu ciest v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) bude zabezpečovať nová technika za 8,5 milióna eur. Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC) zmodernizovala štvrtinu vozového parku a na zimné obdobie má pripravené i dostatočné množstvo posypovej soli.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %