Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
01.02.2024 11:05

Život včiel priblíži deťom nový environmentálny projekt


Ilustračná snímka (TASR)


Deti z vybraných základných škôl (ZŠ) na území Partizánskeho sa budú môcť zblízka zoznámiť so životom včiel. Umožní im to nový environmentálny projekt Včely na školách, v rámci ktorého budú mať školy k dispozícii štyri úle, z toho jeden bude transparentný. Informoval o tom primátor Jozef Božik.


Mesto po dohode s okresnou organizáciou včelárov a riaditeľmi škôl spúšťa nový projekt na jar v ZŠ na Šípku a v ZŠ vo Veľkých Bieliciach. "Každá škola bude mať štyri úle a zároveň jeden z úľov bude transparentný, teda s priehľadnou stenou, aby sa deti o živote včielok dozvedeli čo najviac," priblížil Božik.         

Starostlivosť o včely podľa neho zabezpečia odborní garanti - včelári, ktorí budú takisto spoločne s určeným učiteľom vytvárať aktivity na rozvoj neformálneho vzdelávania pre všetky deti ZŠ.         

Environmentálny projekt bude samospráva realizovať zatiaľ v dvojici škôl, postupne by sa v prípade záujmu mohol rozšíriť i do ďalších ZŠ.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2016
Nesrovnal: Mesto venuje Milión pre Bratislavu
Bratislave sa podarilo v tomto roku uzavrieť veľké projekty. Keďže hlavné mesto dobre hospodárilo, z ušetrených peňazí sa rozhodlo rozbehnúť projekt „Milión pre Bratislavu“. Peniaze sú určené pre rozvojové projekty mesta, ktoré zlepšia život Bratislavčanom.
viac
18.01.2017
SAŽP vyhlásila ďalší ročník súťaže ProEnviro pre škôlkarov i študentov
Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v Banskej Bystrici vyhlásila XII. ročník súťaže o najlepší environmentálny projekt organizovaný školou ProEnviro.
viac
01.04.2017
Projekt celoslovenskej súťaže mládeže O zlatý odznak Radovana Kaufmana
Cez osobnosť Radovana Kaufmana, jeho úspechy a životnú filozofiu chce projekt priblížiť myšlienky paralympizmu, pozitívneho vplyvu športu a pohybových aktivít na deti a mládež, napomôcť predchádzaniu civilizačným chorobám a v pozitívnej integrácii zdravotne znevýhodnených detí do spoločnosti.
viac
15.08.2017
V parku v centre chcú osadiť miniatúry hradu a mohyly
Turistické trasy pre peších i cyklistov, tiež pamiatky a zaujímavosti na území Mikroregiónu Valašskomeziříčsko-Kelečsko a mesta Partizánske by mal mapovať nový ucelený materiál.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %