Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
03.12.2021 12:35

Zlaté Moravce chcú v bývalom kine zriadiť sociálno-rehabilitačné stredisko


Zlaté Moravce.


V objekte bývalého kina Tekov v Zlatých Moravciach má vzniknúť nové sociálno-rehabilitačné stredisko. Projekt za takmer 750 000 eur pripravuje mesto, ktoré naň chce získať peniaze z európskych fondov.


Stredisko bude slúžiť pre poskytovanie sociálnej podpory.

„Jeho činnosť bude zameraná predovšetkým na rozvoj individuálnych zručností, schopností a kompetencií. Bude sa jednať o dennú podporu, ktorú bude zabezpečovať trojčlenný personál pracujúci v jednosmennej prevádzke,“ informovalo mesto.

Radnica už pripravuje aj verejné obstarávanie na zhotoviteľa, ktorý následne adaptuje budovu kina pre potreby sociálno-rehabilitačného strediska. „V rámci projektovej dokumentácie je riešená stavebná časť, zdravotechnika, ústredné kúrenie, elektroinštalácia a bleskozvod,“ uviedla radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2018
Zlaté Moravce dosiahli najlepší hospodársky výsledok za posledné roky
Mesto Zlaté Moravce hospodárilo v minulom roku s prebytkom vo výške 1,926 milióna eur. Podľa primátora Dušana Husára tento výsledok poukazuje na efektívne riadenie a dáva veľký priestor pre rozvoj mesta. Do fondov mesta bude pridelených 1,382 milióna eur.
viac
10.01.2019
Mesto rozdá obyvateľom viac ako 2000 kompostérov
Zlatomoravská radnica začala rozdávať obyvateľom rodinných domov viac ako dve tisícky kompostérov. Pre každú domácnosť, bez ohľadu na počet jej členov, je určený jeden.
viac
11.06.2019
Mestské múzeum pripomenie tradície jánskych ohňov
Obyvatelia a návštevníci Zlatých Moraviec si pripomenú časť z tradícií našich predkov. Spoločne s folklórnym súborom Vrštek z Hostia sa prenesú do minulosti pálenia jánskych ohňov.
viac
09.01.2020
R. Raši: Na regionálny rozvoj pôjdu dotácie v hodnote viac ako 1,1 milióna eur
Revitalizovaný park, nová rozhľadňa či priestory na spoločenské stretávanie ľudí vznikajú v Nitrianskom kraji z dotácií na podporu regionálneho rozvoja. Výzvu na podávanie projektov vyhlásil Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %