Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
16.01.2024 05:10

ZMOS na rokovaní k novej sieti záchraniek


Predseda ZMOS Jozef Božik v rozhovore so šéfkou rezortu zdravotníctva Zuzanou Dolinkovou


Delegácia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) pod vedením predsedu ZMOS Jozefa Božika sa 15. januára zúčastnila pracovného rokovania na Ministerstve zdravotníctva SR k téme novej siete záchrannej zdravotnej služby.


Stretnutie so zástupcami poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby a samospráv viedla šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Dolinková.

„Kľúčovou správou je, že do polovice roku 2025 nedôjde k zrušeniu žiadnych existujúcich záchraniek. Naším primárnym cieľom je zaručiť, aby záchranné služby boli dostupné do 15 minút pre 90 percent našich obyvateľov, a tým garantovať rýchlu, efektívnu a dostupnú službu záchrannej zdravotnej starostlivosti pre každého pacienta, bez ohľadu na to, v ktorej časti Slovenska žije,“ uviedla po rokovaní v pondelok 15. januára 2024 na Facebooku Zuzana Dolinková.

„Do pracovnej komisie k tejto mimoriadne dôležitej téme bude delegovať zástupcov aj ZMOS. Komisia bude mať zmenený štatút. Bude otvorená, transparentná a bude na novo definovať sieť záchrannej zdravotnej služby tak, aby bola garantovaná jej kvalita, odbornosť a dostupnosť,“ informoval predseda ZMOS Jozef Božik.

Zdôraznil, že počas rokovania predostrel svoje argumenty každý jeden z primátorov okresných miest, ktorí boli súčasťou delegácie ZMOS. „Deklarovali požiadavky nielen svojich miest, ale aj regiónov, ktoré zastupujú. Spoločným cieľom je, aby nová sieť záchraniek pokryla svojimi službami rovnomerne a efektívne celé územie Slovenska,“ uzavrel Jozef Božik.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2023
Predstavitelia ZMOS rokovali s ministrom školstva Danielom Bútorom
Viaceré aktuálne témy boli predmetom rokovania predstaviteľov ZMOS s ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR Danielom Bútorom. Rokovanie sa v priestoroch Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v Bratislave konalo vo štvrtok 3. augusta 2023.
viac
23.11.2023
Jozef Božik rokoval s predsedom Konferencie biskupov Slovenska Bernardom Boberom
S predsedom Konferencie biskupov Slovenska Bernardom Boberom, s rektorom Katolíckej univerzity v Ružomberku Jaroslavom Demkom a s kvestorom Katolíckej univerzity Jánom Kamoďom rokoval predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik.
viac
11.12.2023
ZMOS: Názory na záchranky sú v regiónoch rôzne, zmeny v sieti chce riešiť s MZ
Názory na nové opatrenie ministerstva zdravotníctva k sídlam a typom záchraniek sú podľa šéfa Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozefa Božika v regiónoch rôzne. Súhlasí, že zmeny v sieti záchraniek však potrebné sú. Avizoval, že nielen o tejto téme by chceli s ministerstvom rokovať.
viac
25.01.2024
Jozef Božik rokoval so zástupcami samospráv z okresu Bánovce nad Bebravou
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik absolvoval rokovanie s kolegami zo samospráv z okresu Bánovce nad Bebravou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %