Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
05.01.2017 11:16

Zomrel starosta Veľkej Čausy Dušan Ďurdina


Dušan Ďurdina.


Zo Združenia miest a obcí hornej Nitry nám prišla smutná správa – 3. januára 2017 vo veku 68 rokov navždy odišiel jeden z jeho členov - starosta Veľkej Čausy Dušan Ďurdina.


Dušan Ďurdina  bol do  funkcie starostu prvý raz zvolený v decembri 2006 a  pôsobil v nej nepretržite tretie volebné obdobie.  Jeho posledným veľkým projektom bola revitalizácia obce, v rámci ktorej dostala Veľká Čausa novú modernejšiu tvár.

Posledná rozlúčka s Dušanom Ďurdinom bude na miestnom cintoríne vo Veľkej Čause v sobotu 7. januára.

 

Zaspomínajme o čom sme nedávno písali:

Začiatkom roku 1991 vzniklo Združenie miest a obcí hornej Nitry (ZMO HN). Vytvorilo ho 48 obcí a 4 mestá tohto regiónu. Jeho prvým predsedom  sa stal vtedajší primátor Prievidze, Miloš Souček. Od začiatku bolo cieľom združenia pomenúvať a riešiť regionálnu problematiku, obhajovať záujmy obcí a zjednocovať ich postup pri vykonávaní samosprávnych úloh a kompetencií. O tom, že sa to darí,  svedčí aj fakt, že stopercentná organizovanosť obcí a miest vydržala až dodnes.

Štvrťstoročnica usilovnej práce, to už stojí za pohľad späť i za oslavu. V piatok 23. septembra 2016 sa teda v Dome kultúry v Kanianke zišlo okolo 170 hostí, aby si pripomenulo 25 rokov od vzniku združenia. Stretli sa takmer všetci súčasní primátori i starostovia, viac ako päťdesiatka exstarostov a ďalší vzácni hostia, medzi ktorými nechýbala ani  poslankyňa NR SR, TSK a primátorka mesta Prievidza Katarína Macháčková, predseda ZMOS Michal Sýkora, podpredseda TSK Richard Takáč, poslanci TSK Ján Bodnár, Ján Cipov, Mohamed Hemza, Štefan Mjartan,  Eleonóra Porubcová, Jozef Stopka,  František Tám, ďalší predstavitelia samosprávy, štátnej správy a veľkých regionálnych podnikov. Súčasťou večera bola i minúta ticha venovaná všetkým zomrelým primátorom a starostom. Od vzniku modernej samosprávy je ich už 27. 

A dnes, po pár mesiacoch, sa toto číslo zmenilo. Zbohom, pán starosta, česť Vašej pamiatke.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.02.2018
A. Zemanová: Znečistená pitná voda sa nachádza aj v obci Veľká Paka
Znečistená pitná voda na Žitnom ostrove sa nachádza aj v obci Veľká Paka v okrese Dunajská Streda, z ktorej je zásobovaná aj obec Mierovo. Informovala o tom počas tlačovej konferencie poslankyňa NR SR a tímlíderka SaS pre životné prostredie Anna Zemanová.
viac
26.03.2018
Spišský hrad po zime opäť otvára svoje brány pre verejnosť
Najnavštevovanejší slovenský hrad po zime opäť otvára svoje brány. Od pondelka bude Spišský hrad otvorený v plnom režime aj s múzejnými expozíciami, denne od 9. do 17. hodiny s posledným vstupom o 16. hodine. TASR o tom informovala Dáša Uharčeková Pavúková zo Spišského múzea v Levoči.
viac
25.01.2019
Vo Veľkej Lehôtke spustili lyžiarsky vlek
Lyžiari majú v okrese Prievidza ďalšiu možnosť športového vyžitia. Dobrovoľníci zo športového klubu KRŠEL z Veľkej Lehôtky spustili v tejto prievidzskej mestskej časti lyžiarsky vlek. Informoval hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
28.04.2019
V rámci podujatia Urban 2019 sprístupnili verejnosti pivnice na Tokaji
V rámci podujatia Urban 2019 v sobotu na Zemplíne sprístupnili verejnosti pivnice na Tokaji. Návštevníci mohli ochutnávať vína vo Veľkej Tŕni, Malej Tŕni, Bare a Viničkách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %