Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
04.07.2023 11:40

Zvolen vyhlási súťaž na obnovu a prístavbu plavárne


Ilustračná snímka.


Mesto Zvolen vyhlási verejné obstarávanie na rekonštrukciu a prístavbu svojej plavárne. Informoval o tom hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že o tom rozhodli mestskí poslanci na júnovom rokovaní zastupiteľstva.


Ako uviedol, zo súťaže bude konečný návrh stvárnenia. "Prihlásiť sa do nej môžu architekti so svojimi návrhmi, predkladať ich môžu až do konca septembra," spresnil s tým, že mesto si určilo základné požiadavky, ktoré musia byť rešpektované. Patrí medzi ne veľkosť bazénov a aj zelená strecha či ďalšie prevádzky, ktoré by mali byť v budove umiestnené.

Primátor Zvolena Vladimír Maňka povedal, že súčasná prevádzka plavárne je neekologická a spotreba energií je vysoká. V existujúcom objekte by chceli prebudovať existujúci 25-metrový bazén na detský a rekreačný. Pribudnúť by mal aj tobogan s bazénom, sauny i priestor pre odpočinok. V prístavbe by mal byť 25-metrový bazén s desiatimi plaveckými dráhami a hľadisko pre divákov.

Ak by podľa primátora stavali 50-metrový bazén, nebol by priestor na potrebné parkovanie. "Museli by sme tak pristúpiť k výstavbe parkovacieho domu. Rozdiel v investícii by už predstavoval minimálne 3,5 milióna eur," konštatoval s tým, že prevádzka väčšieho bazéna by bola o 175 000 eur ročne drahšia aj so zohľadnením počtu návštevníkov. "Tento rozdiel vyžaduje ročné splátky vyššie o pol milióna eur po dobu 12 rokov. Obyvateľov by to stálo viac o šesť milión eur len za prvých 12 rokov prevádzky," ozrejmil návrh 25-metrového bazéna.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.05.2017
Preplávame z Petržalky do Paríža?
Už v sobotu, 13. mája, o 8. hodine ráno odštartuje starosta Vladimír Bajan v petržalskej plavárni na Tupolevovej ulici historicky prvý plavecký maratón, ako súčasť 20. výročia Dní Petržalky.
viac
17.03.2022
Krytý bazén po obnove filtrácie opäť sprístupnili verejnosti
Voda v plaveckom 25-metrovom bazéne krytého kúpaliska v Humennom sa po viac ako 40 rokoch už neupravuje chlórom. Dezinfekcia vody sa po obnove realizuje ozónom a chlór ostane len v zostatkovom množstve.
viac
26.06.2023
Zvolen plánuje obnoviť a zväčšiť svoju mestskú plaváreň
Mesto Zvolen plánuje obnoviť a zväčšiť svoju mestskú plaváreň, rozšíriť ju chce o ďalší bazén. Vyplýva to z informačného materiálu, ktorý predkladá mestským poslancom na júnové rokovanie zastupiteľstva.
viac
22.08.2023
Mesto pokračuje s prípravou obnovy svojej plavárne
Mesto Zvolen pokračuje s prípravou obnovy svojej mestskej plavárne. Potvrdil to hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že samospráva končí s prípravou zadávacích podmienok pre súťaž návrhov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %