Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.06.2021 09:30

Športový areál v priestoroch školy mesto kompletne obnoví


Plán rekonštrukcie areálu školy. Snímka zdroj: (FB / Veľký Šariš).


Športový areál v priestoroch Základnej školy (ZŠ) vo Veľkom Šariši v sobotu (12. 6.) ručne kosili kosci. Konalo sa tam podujatie Šarišske kosače. Mesto chce areál kompletne obnoviť. Veľký Šariš je aktuálne Európskym mestečkom športu 2021.


„Doteraz sme kosili len na hrade, robili sme rôzne súťaže, kde sme rozdeľovali úseky a kosilo sa na čas. Teraz sme sa rozhodli, že urobíme netradičné ručné kosenie, a to na školskom dvore. Nesúťažíme, len kosíme, koľko vládzeme. Kosíme preto, aby sme urobili nejaký osoh pre trávu,” povedal organizátor podujatia Dušan Lukáč.

Najmladším kosačom bol trojročný Šimon Takáč z Bretejoviec. Kosil už aj vlani, no až tento rok mu dali do rúk naozajstnú ostrú kosu. Na kosenie do Veľkého Šariša prišiel so svojou tetou Andreou. „Kosím tri roky. Veľmi ma to baví, aj keď je to namáhavá činnosť. Mnoho ľudí kosí zle, pretože pri kosení je dôležitá rotácia celého tela, nielen rúk,” prezradila.

Športový areál chce radnica kompletne zrekonštruovať. „Momentálne nie je zveľadený, a práve týmto kosením sme chceli dať symbolickú bodku za jeho súčasným stavom. Vznikne tu tartanová bežecká dráha, multifunkčné ihrisko, nové doskočisko a priestor nájdeme aj pre nový šport teqball. Ide o šport, ktorý kombinuje prvky futbalu i stolného tenisu a je výborným doplnkom pre futbalistov,” povedal primátor mesta Veľký Šariš Viliam Kall s tým, že areál bude sprístupnený verejnosti aj športovým klubom.

Ide podľa neho o investíciu vo výške približne 200 000 eur. Mesto ráta s použitím aj externých zdrojov.

„Podali sme dva projekty, ktoré by nám mali pomôcť so spolufinancovaním tohto projektu. Máme vysúťaženého dodávateľa. Ak by sa to podarilo, vieme začať s realizáciou už tohto roku, a ak aj nie, tak najneskôr v budúcom roku sa rekonštrukcia zrealizuje,” dodal Kall.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.02.2021
Budovu bývalého mlyna chce radnica zmeniť na multifunkčný priestor
Viac ako dvadsať rokov nevyužívanú budovu niekdajšieho mlyna chce mesto Veľký Šariš zmeniť na multifunkčný priestor. Objekt so šiestimi podlažiami, každé s rozlohou približne 900 štvorcových metrov, radnica kúpila koncom minulého roka za 150 000 eur.
viac
11.03.2021
Mesto chce rekonštruovať multifunkčný športový areál na Sídlisku III
Samospráva mesta Humenné chce zrekonštruovať multifunkčný športový areál na najväčšom mestskom sídlisku. Zámer mesta uchádzať sa o dotáciu v rámci výzvy Fondu na podporu športu "Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry" odobrili v stredu mestskí poslanci na svojom zasadnutí.
viac
28.05.2021
Župa spúšťa rekonštrukciu Kaštieľa v Čunove. Vznikne tam Ekocentrum
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa po fázach príprav púšťa do komplexnej rekonštrukcie Národnej kultúrnej pamiatky Kaštieľa v Čunove. Rozdelená bude do viacerých fáz a na ich konci sa toto miesto premení na Ekocentrum pre širokú verejnosť každej vekovej kategórie.
viac
19.05.2022
Mesto získalo dotáciu na rekonštrukciu športového areálu Sihoť
Mesto Nové Zámky získalo dotáciu z Fondu na podporu športu na mestský multifunkčný športový areál na Sihoti. Celkové výdavky na rekonštrukciu areálu sú vyčíslené na takmer 800 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %