Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.10.2020 12:15

Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov


Nová jedáleň v MŠ na Trnavskej ulici v Žiline. Snímka zdroj: (msú).


Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).


Doplnil, že v MŠ na Čajakovej ulici vznikla nová trieda a kapacita stúpla o 23 detí. „V MŠ na Trnavskej pribudli dve nové triedy a jedáleň, vďaka čomu sa zvýšila kapacita o 73 miest. V MŠ na Petzvalovej ulici zateplili budovu, zmodernizovali osvetlenie, vykurovanie a zabezpečili bezbariérový prístup,” uviedol Miškovčík.

„Zmenou legislatívy v oblasti predprimárneho vzdelávania sa aj na našej MŠ vytvorí prirodzený tlak na povinné umiestňovanie detí do škôlok. Som veľmi rád, že sa nám postupne darí rozširovať kapacitu škôl v Žiline, modernizovať ich a celkovo skvalitňovať prostredie pre učiteľov a detí. V troch MŠ sme počas minulého a tohto roka preinvestovali viac ako jeden milión eur. Dobrou správou je aj realizácia ďalšieho projektu za viac ako jeden milión eur v MŠ Suvorovova,” dodal primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Do prvých ročníkov základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina v septembri nastúpilo 850 žiakov a do MŠ 680 detí. V zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina je 14 ZŠ a 26 MŠ. V uplynulom školskom roku ich navštevovalo viac ako 8400 detí, informoval hovorca mesta Žilina.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2017
Rekoštrukcie prinesú škôlkam viac miest
Mesto Prešov získalo dotácie na rekonštrukciu ďalších dvoch materských škôl. Do škôlok na Čapajevovej a Važeckej ulici tak budú môcť prijať viac detí.
viac
21.12.2017
Rezort vnútra zvýši v škôlkach vzdelanostnú úroveň rómskych detí
V škôlkach pribudne počet detí z prostredia marginalizovaných rómskych komunít (MRK), čím sa zvýši ich vzdelanostná úroveň. Vytvorené bude inkluzívne prostredie, a to prostredníctvom zapojenia asistentov učiteľa a odborných zamestnancov.
viac
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
04.12.2020
Ešte v lete zamrzli výzvy pre materské školy
Združenie miest a obcí Slovenska je znepokojené tým, že už v lete mala byť zverejnená výzva na budovanie a rozširovanie kapacít materských škôl. Napriek novej úlohe v podobe zavedenia povinnej predškolskej dochádzky päťročných detí v materských školách zostávajú samosprávy bez finančnej pomoci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %