Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
16.12.2016 06:30

4. adventný koncert v Myjave


Spevácky zbor mesta Senica - Cantilena.


V poslednú adventnú nedeľu sa v Evanjelickom chráme Božom v Myjave predstaví spevácky zbor Cantilena a Police Brass Quintet Bratislava.


Centrum tradičnej kultúry v Myjave v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi a. v. v Myjave pozývajú na štvrtý adventný koncert, ktorý sa uskutoční v nedeľu 18. decembra 2016 o 17. hodine.

Na koncerte odznejú skladby slovenskej národnej tvorby a vrcholné diela svetovej kultúry v podaní speváckeho zboru mesta Senica - Cantilena. Kmeňový repertoár zboru tvorí asi 200 skladieb a upravených ľudových piesní. Spolu so zborom Cantilena v kostole zahrá i komorné teleso Ministerstva vnútra SR - Police Brass Quintet Bratislava. Dychové nástroje sólistov predvedú diela starých majstrov od obdobia baroka, cez klasicizmus až po súčasných domácich a svetových skladateľov.

 

Autor: (ts - tr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.12.2016
Vianočný koncert v Záturčí
Dňa 27. decembra 2016 o 18:00 h sa v Evanjelickom kostole Dobrého pastiera Ježiša Krista v Záturčí uskutoční už po tretí raz charitatívny koncert klasickej komornej hudby. Finančný výťažok z koncertu bude venovaný sociálnemu zariadeniu pre seniorov Benetrix, n.o..
viac
08.12.2017
Víkend v bratislavskom regióne bude plný tradičných vianočných podujatí
Hlavné mesto a okolité obce si pre svojich obyvateľov aj návštevníkov pripravili mimoriadne bohatú nádielku sprievodných podujatí na oslavu jedného z najpopulárnejších svätcov - Mikuláša.
viac
04.07.2019
Trenčianska župa rokovala so ŽSR, investície by mali pomôcť regiónom
Modernizácia železničných tratí v rámci Trenčianskeho kraja bola nosnou témou pracovného stretnutia zástupcov Trenčianskej župy a Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).
viac
01.08.2020
Trenčiansky kraj rozširuje spoluprácu v oblasti rozvoja kultúrneho dedičstva
Trenčiansky kraj rozširuje spoluprácu v oblasti rozvoja a zachovania kultúrneho dedičstva regiónu. Dosiahnuť to chce nielen propagáciou podujatí, ale i alternatívnymi možnosťami financovania podpory dedičstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %