Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
22.10.2020 11:10

Hrady, knižnice, galérie a múzeá v Trenčianskom kraji sú pre verejnosť otvorené


Bojnický zámok.


Hrady, knižnice, galérie a múzeá v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) sú pre verejnosť prístupné aj počas núdzového stavu. Informovala o tom Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región.


„V čase núdzového režimu plného prísnych opatrení je pre turistov a návštevníkov aj naďalej sprístupnené množstvo kultúrnych inštitúcií. Dôležité je však dodržiavať všetky hygienické opatrenia, vrátane nosenia rúška, dezinfekciu rúk, dodržiavanie rozostupov a maximálneho povoleného počtu ľudí,“ informuje KOCR.      

V súčasnosti sú pre verejnosť prístupné všetky hrady i hradné zrúcaniny vrátane Trenčianskeho hradu, hradu Beckov, Čachtického hradu či hradu Bystrica. V závislosti od počasia majú turisti možnosť navštíviť aj hrad Uhrovec a Lednica. Výnimkou nie je ani Bojnický zámok.      

Otvorené ostávajú aj knižnice v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, Galéria M. A. Bazovského v Trenčíne a galéria Regionart v Prievidzi. Milovníci múzeí pri dodržaní hygienických zásad môžu navštíviť Trenčianske múzeum v Trenčíne či Múzeum Dušana Samuela Jurkoviča v Brezovej pod Bradlom. Hvezdáreň v Partizánskom ponúka svojim fanúšikom a návštevníkom možnosť malej súkromnej prehliadky oblohy, stačí sa len objednať.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.09.2020
V Bratislave stúpa záujem o múzeá aj knižnice
Záujem o múzeá a knižnice v Bratislave stúpa. Tvrdí to hlavné mesto a odvoláva sa pritom na svoje otvorené dáta na webe opendata.bratislava.sk. Z nich napríklad vyplýva, že najpopulárnejšie mestské múzeum v Bratislave je hrad Devín, ktoré navštívi zhruba 500 ľudí denne.
viac
02.10.2020
Upravený režim na pracoviskách MV SR počas núdzového stavu od 5. októbra
Ministerstvo vnútra upozorňuje, že v súvislosti s vyhlásením núdzového stavu prijalo viacero opatrení pri poskytovaní služieb evidencie vozidiel na dopravných inšpektorátoch, oddelení dokladov, pracovísk okresných úradov a klientskych centier.
viac
23.10.2020
Nitra predĺži reštauráciám bezplatný prenájom terás
Mesto Nitra predĺži gastronomickým prevádzkam bezplatný prenájom letných terás na svojich pozemkoch. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom októbrovom rokovaní.
viac
23.11.2020
Uvoľnenie opatrení znova otvorilo krajské múzeá a galérie
Múzeá a galérie v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sú opäť otvorené pre verejnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %