Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
23.09.2021 05:01

Hodový víkend na Dúbravských hodoch 2021


Ilustračný plagát


Divadielko pre deti, koncert pre mladých, vážnejšia hudba pre starších, no aj dobroty, remeselné výrobky či šport pre všetkých. Mestská časť Bratislava-Dúbravka pripravuje hodový víkend.


Bratislava-Dúbravka pripravila rodinný program pre všetky generácie. V zmysle tradícii pripadol tento rok na posledný septembrový víkend - 24. až 26. september.

Program aj organizáciu musí však tento rok mestská časť prispôsobiť platným opatreniam v súvislosti s ochorením Covid-19. Vstup na podujatie tak bude „v režime OTP“, čiže pre plne očkovaných, testovaných (PCR alebo LAMP testom nie starším ako 72 hodín od odberu, antigénovým testom nie starším ako 48 hodín od odberu).

Hudobný aj sprievodný program však bude pestrý. Prebiehať bude tradične na dvoch miestach, komornejší v starej Dúbravke na Žatevnej v blízkosti hasičskej zbrojnice, zvučné mená – skupina Hex, raper Majself či Peter Cmorík aj víťazi súťaže Dúbravka hľadá talenty vystúpia na veľkom pódiu na lúke pri Dome kultúry Dúbravka.

Stánky pred kultúrnym domom budú stáť od piatku, dvojdňový kultúrny program odštartuje v sobotu. V súvislosti s pandemickou situáciou mestská časť tento rok vynechá sprievody - tradičný sobotný sprievod s hroznovým strapcom a aj nedeľný do Kostola sv. Kozmu a Damiána.

Napriek obmedzeniam program prináša novinky. Jedným je športové podujatie Cez hody na schody. Má ísť o beh početnými schodmi pri Iuvente. Druhou novinkou je fotomaratón pod názvom Cvakni to!

Hody majú v Dúbravke tradíciu spojenú s vinohradníctvom a dobrým jedlom. Novodobú históriu začali písať po revolúcii v roku 1989. Dúbravskými hodmi si každoročne mestská časť pripomína posvätenie dúbravského farského chrámu, čiže Kostola sv. Kozmu a Damiána.

Autor: Zdroj: dubravka.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Hodové slávnosti v bratislavskom regióne sú naďalej v plnom prúde
Druhá polovica mesiaca september so sebou prinesie čas hodov a vinobraní na každom kroku. Dobroty budú môcť návštevníci ochutnať tento víkend na Modranskom vinobraní a Dúbravských či Ružinovských hodoch, na ktorých nebude chýbať tradičný Farm Fest.
viac
21.07.2017
Nenechajte si ujsť pestrý víkend v bratislavskom regióne
Návštevníci bratislavského regiónu sa tento víkend môžu tešiť na podujatia Bratislava in the sky, LARP Kráľovstvo Vína, Summer Night Hafla 2017 - Oriental Garden party, Iva Bittová & Mucha Quartet (Viva Musica), Muž so železnou maskou na Červenom Kameni, Svätojakubský jarmok, 3. GULÁŠ FEST.
viac
15.09.2017
Sezóna hodov a vinobraní je v plnom prúde!
Tento víkend vás do ulíc vytiahnu podujatia ako Týžden dobrovoľnictva, Fitfest, Račianske vinobranie, Vajnorské hody, Krúžkovanie Ružinova 2017, Vegánske hody 2017, Modranské vinobranie 2017 a Beh Pezinkom.
viac
08.11.2017
V piatok začnú v Bratislave obľúbené Svätomartinské dni
Svätomartinské dni, ktoré spájajú staromestské Martinské hody so Sviatkom mladého vína, sa budú konať od piatka 10. novembra do nedele 12. novembra na Rudnayovom námestí, Primaciálnom námestí a v Zichyho paláci. Súčasťou trojdňového programu bude aj viacero aktivít a predstavení pre deti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %