Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
25.10.2021 01:40

Liptovský Hrádok: Cieľom je cyklochodník medzi dvoma mestami


Snímka z podpisu zmluvy o zriadení Združenia obcí - Cyklodoprava Horný Liptov. Foto: Michal Paška.


Združenie obcí – Cyklodoprava Horný Liptov. Taký je oficiálny názov združenia obcí, ktorého cieľom bude realizácia a podpora cyklodopravy a cykloturistiky. Výsledkom by malo byť prepojenie Liptovského Mikuláša s Liptovským Hrádkom cyklochodníkom, ktorý by prechádzal aj cez katastre piatich obcí.


Zástupcovia dvoch miest a piatich obcí  - primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč, jeho kolega z Liptovského Hrádku Branislav Tréger, starosta Závažnej Poruby Pavel Beťko, starosta Beňadikovej Ján Martinovič, starosta Liptovského Jána Juraj Filo, starosta Uhorskej Vsi Vladimír Multáň a starosta Podturne Marián Vojtík po predchádzajúcom schválení v mestských a obecných zastupiteľstvách dali svoje podpisy pod zmluvu o zriadení Združenia obcí - Cyklodoprava Horný Liptov. Jej podpísanie sa uskutočnilo v piatok 22. októbra 2021 v priestoroch Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši.

„Na podporu cyklodopravy bude alokovaných pomerne veľa finančných prostriedkov. Z Plánu obnovy to bude 100 miliónov eur a rovnaká suma to bude aj z ostatných operačných programov. Je potrebné sa poriadne pripraviť a zriadenie Združenia obcí - Cyklodoprava Horný Liptov je prvým krokom k tomu, aby sme vyriešili cyklodopravu už vo väčšom merítku. Bude sa musieť finišovať na prípravách, počkať na vyhlásenie adekvátnej výzvy, a potom sa do nej čím skôr zapojiť a byť úspešný,“ ozrejmil primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Autor: Michal Paška


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Cyklochodník predĺžia až do Liptovskej Ondrašovej
Niekoľkokilometrový úsek cyklochodníka popri Váhu v Liptovskom Mikuláši, ktorý je súčasťou veľkého slovensko-poľského projektu postupného budovania Historicko-kultúrno-prírodnej cesty okolo Tatier, radnica predĺži o ďalších 1400 metrov.
viac
20.12.2018
Do Jasnej bezplatne
Už od stredy 26. decembra 2018 začínajú na Liptove premávať bezplatné SKI & AQUA BUS-y. Lyžiarov budú voziť na zjazdovky do Jasnej z celej Demänovskej doliny. Zároveň spoja svahy Jasnej s Liptovským Mikulášom, Aquaparkom Tatralandia, Bešeňovou, s kúpeľmi na Lúčkach a tiež Liptovským Jánom.
viac
14.05.2020
Cyklochodník by mohol pokračovať aj za hranicami Liptovského Mikuláša
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši by mohol pokračovať aj za hranicami mestského katastra. Predstavitelia liptovskomikulášskej radnice plánujú napojenie smerom na západ pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary k Ružomberku a na východ k Liptovskému Hrádku.
viac
21.05.2020
V centre mesta pribudla nabíjacia stanica pre elektrobicykle
Cyklisti môžu od tohto týždňa využívať novú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle v centre Liptovského Mikuláša. Nabíjačka sa nachádza na Námestí osloboditeľov v blízkosti fontány Metamorfózy a ide o prvú svojho druhu v meste. Nabíjať sa na nej môžu naraz štyri bicykle.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %