Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
31.03.2019 01:05

Mesto zrekonštruovalo materskú školu z dotácie maďarskej vlády


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Komárno zrekonštruovalo Materskú školu (MŠ) Tulipán s vyučovacím jazykom maďarským. Na rekonštrukciu získalo dotáciu vo výške 225 000 eur od Nadácie Gábora Bethlena financovanej maďarskou vládou.


Samospráva podala projekt začiatkom mája minulého roka, práce na budove škôlky sa začali v septembri. Hlavným cieľom rekonštrukcie bolo zlepšenie tepelno-technických vlastností budovy, uviedol primátor Komárna Béla Keszegh. Súčasťou stavebných úprav bola kompletná výmena okien, vchodových dverí, zateplenie fasády budovy vrátane terás. Súčasťou projektu bol aj nákup moderných pomôcok na podporu výučby detí za 9000 eur.     

Materská škola Tulipán je v súčasnosti druhou najväčšou MŠ s vyučovacím jazykom maďarským v Komárne. Navštevuje ju približne 80 detí v štyroch zmiešaných skupinách.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.02.2020
Prešovská univerzita zrekonštruovala internáty za takmer 4,5 milióna eur
Prešovská univerzita (PU) v Prešove má za sebou najrozsiahlejšiu rekonštrukciu dvoch najväčších internátov za posledných viac ako 40 rokov ich existencie. Ich exteriérová a interiérová obnova stála takmer 4,5 milióna eur.
viac
04.03.2020
V Košiciach začali s obnovou Urbanovej veže
Minulý týždeň sa začali práce na oprave strechy a fasády, pričom ju obklopilo postavené lešenie. Obnovu exteriéru veže s celkovými nákladmi 595 000 eur realizuje nezisková organizácia Perly Gotickej cesty v rámci cezhraničného projektu s podporou eurofondov.
viac
09.05.2020
Malackí poslanci odsúhlasili opravu atletickej dráhy v parku
Mesto Malacky dostalo dotáciu od Slovenského atletického zväzu (SAZ) vo výške 250 tisíc eur na rekonštrukciu atletickej dráhy v Zámockom parku. Pôvodne požadovaná suma bola 400 000, avšak zväz kvôli množstvu žiadostí z celého Slovenska pridelil nižšiu sumu.
viac
13.06.2022
Obec chce zrekonštruovať ZŠ s MŠ, požiada o dotáciu
Obec Gemerský Jablonec v okrese Rimavská Sobota chce zrekonštruovať budovu základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ), na projekt s cieľom znížiť jej energetickú náročnosť chce žiadať o dotáciu z eurofondov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %