Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.06.2022 11:40

Obec chce zrekonštruovať ZŠ s MŠ, požiada o dotáciu


Ilustračná snímka: (tasr).


Obec Gemerský Jablonec v okrese Rimavská Sobota chce zrekonštruovať budovu základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ), na projekt s cieľom znížiť jej energetickú náročnosť chce žiadať o dotáciu z eurofondov.


Predpokladaný rozpočet na rekonštrukciu školy predstavuje viac ako 1,3 milióna eur. Uviedol to starosta obce Július Agócs.

"V súčasnosti je budova v dosť zlom stave, je to viac ako 40-ročná škola. Podľa energetického auditu tam môžeme na energiách dosiahnuť aj 80-percentnú úsporu," vysvetlil starosta s tým, že do budovy v uplynulých desaťročiach nesmerovali žiadne väčšie investície. Ako dodal, MŠ v súčasnosti navštevuje viac ako 40 detí a do ZŠ chodí vyše 240 žiakov.

V rámci projektu obec počíta so zateplením obvodového plášťa dvojpodlažnej školskej budovy a kompletnou výmenou okien a dverí. Plánuje však i rekonštrukciu vykurovania, elektroinštalácie a vnútorného osvetlenia. Budova telocvične do projektu zníženia energetickej náročnosti školy zahrnutá nie je.

Celkový rozpočet rekonštrukcie školy v Gemerskom Jablonci predstavuje na základe oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie takmer 1 340 000 eur. Samospráva sa bude v rámci projektu uchádzať o dotáciu z európskych zdrojov, žiadosť plánuje podať do konca júna.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Poprad preinvestuje v lete na opravy školských budov okolo 800 000 eur
Leto v školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad je v znamení rozsiahlych opráv, modernizácií i bežnej údržby. Celkovo mesto počas leta preinvestuje na tieto projekty okolo 800 000 eur. Najviac peňazí pôjde do materských škôl.
viac
16.06.2020
Mesto má hotovú projektovú dokumentáciu na obnovu MsKC
Žiarska samospráva má hotovú projektovú dokumentáciu na obnovu mestského kultúrneho centra (MsKC). V súvislosti s jeho aktuálnym stavom už dlhšie hovorí o potrebe rekonštrukcie.
viac
13.05.2021
Myjava začala s rekonštrukciou ZŠ s MŠ Turá Lúka za 450 000 eur
Mesto Myjava začalo rekonštrukciu základnej školy (ZŠ) s materskou školou (MŠ) v mestskej časti Turá Lúka. Odhadované celkové náklady na investičnú akciu sú vo výške 450 000 eur. Informoval o tom primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.
viac
14.09.2021
Rožňava chce zrekonštruovať ZŠ a MŠ za takmer 2,7 milióna eur
Samospráva Rožňavy chce zrekonštruovať základnú školu (ZŠ) na Zlatej ulici a materskú školu (MŠ) na ulici Ernesta Rótha s cieľom znížiť ich energetickú náročnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %