Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
12.12.2019 01:50

Poslanci schválili finančný dar 10-tis. eur pre mesto Prešov


Ilustračná snímka, zdroj: rmagazin.sk


Ružomberskí mestskí poslanci na stredajšom rokovaní schválili nenávratnú finančnú pomoc pre mesto Prešov v sume 10-tis. eur. Ide o peniaze pre obyvateľov Prešova, ktorých v piatok 6. decembra postihla tragická udalosť výbuchu plynu na Mukačevskej ulici.


Za uznesenie hlasovalo všetkých 24 prítomných poslancov. Návrh predložil viceprimátor mesta Michal Lazár. "Rozhodli sme sa, že sa Ružomberok pridá k množstvu iných obcí a miest na celom Slovensku a prispejeme na zmiernenie tejto obrovskej tragédie," uviedol pre TASR. Vedenie mesta zároveň vyzvalo poslancov a zamestnancov mesta, aby tiež finančne prispeli na transparentný účet mesta Prešov.       

Plyn vybuchol v jednom z bytov v 12-podlažnej bytovke. Nešťastie si vyžiadalo sedem ľudských životov, jedna osoba je stále nezvestná. Svoje domovy museli opustiť obyvatelia viacerých okolitých domov. Časť z nich sa do bytov vrátila v sobotu (7. 12.) popoludní.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2017
Občianske združenie Ružomberčan pomáha dolnému Liptovu
Doposiaľ sa združeniu podarilo zabezpečiť bezplatnú mestskú hromadnú dopravu pre členov nad 65 rokov či opravu dlhodobo zničenej dlažby pred športovou halou Koniareň. Informovala o tom členka výboru OZ Ružomberčan Jana Streitová.
viac
06.12.2019
Premiér vyčlení zo svojej rezervy pre mesto milión eur
V súvislosti s piatkovým výbuchom v jednej z prešovských bytoviek dostane mesto z rezervy predsedu vlády SR milión eur. Po zasadnutí krízového štábu to oznámil premiér Peter Pellegrini.
viac
13.12.2019
Pomocnú ruku podá Prešovu aj Žilina
Pomoc v podobe finančnej dotácie z rozpočtu mesta vo výške 10-tis. eur poskytne Prešovu aj žilinská radnica. Peniaze budú použité na výdavky súvisiace s odstraňovaním následkov výbuchu plynu v bytových domoch na Mukačevskej ulici v Prešove a na pomoc osobám postihnutým touto tragickou udalosťou.
viac
14.12.2019
Svätý Jur venuje výťažok z vianočného koncertu Prešovu, pomoc chystá aj Pezinok
Mesto Svätý Jur venuje výťažok z vianočného koncertu Simy Martausovej Prešovu. Chce tak pomôcť obyvateľom, ktorých zasiahla tragická udalosť - výbuch plynu v bytovke na Mukačevskej ulici. Finančnú pomoc Prešovu chystá aj mesto Pezinok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %