Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.07.2018 02:30

Prievidzská labka dostala pomocnú ruku od mesta


Prievidzská labka


Dobrovoľníci z občianskeho združenia si zobrali za cieľ zlepšiť situáciu mačiek v Prievidzi. Prievidzská radnica im pomohla s priestormi aj dotáciou z rozpočtu mesta.


Od roku 2014 je Prievidzská labka registrovaným združením, ktorého náplňou je priama záchrana mačiek v núdzi, ich umiestňovanie do dočasných opatier, hľadanie nových domovov, osvetová činnosť zameraná pre širšiu verejnosť, smerujúca k tolerancii a zodpovednosti ku zvieratám.

Na základe rokovaní s členmi združenia a mesta Prievidza sa rozvinula vzájomná spolupráca, ktorá mala v prvom rade za cieľ nájsť vyhovujúce mestské priestory, ktoré by mohli byť využité ako depozit pre opustené a odchytené mačky. Na tento účel bola vyhradená časť priestorov prvého poschodia meštianskeho domu. Z dôvodu rekonštrukcie objektu na námestí bolo nutné nájsť vhodnú alternatívu. Od mája tohto roka združenie využíva časť objektu na Ulici Š. Závodníka.

Komisia športu, mládeže a voľnočasových aktivít zároveň odporučila združeniu poskytnúť dotáciu z rozpočtu mesta v sume 1500 eur, na účel úhrady platieb za služby spojených s prevádzkou mestského depozitu pre mačky, kastračný program na ozdravenie populácie pouličných mačiek, životného prostredia v Prievidzi a zamedzenie množenia ferálnych mačiek.

 „Na viacerých stretnutiach so zástupcami združenia sme sa snažili nájsť spôsob participácie mesta na aktivitách Prievidzskej labky. Prioritou bolo nájsť vhodné priestory, kde by mohli byť zvieratá umiestnené na nevyhnutnú dobu, kým nájdu nový domov. Ceníme si prácu dobrovoľníkov, ktorí zabezpečujú túto službu priamo v našom meste,“ vysvetľuje Alojz Vlčko, vedúci kancelárie primátorky.

 Prievidzská labka pravidelne organizuje aj podporné akcie. Aukcie na pomoc zvieratám v ich depozite, vyzbierané peniaze sú použité na konzervy pre mačky a zútulnenie nového depozitu. alebo adopčné akcie, kde si môžu záujemci priamo adoptovať mačičku a poskytnúť jej nový domov. Všetky aktivity aj s mačičkami, ktoré hľadajú nový domov môžu obyvatelia sledovať prostredníctvom facebookovej stránky Prievidzská labka

Autor: (ts-msú)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Radnica má záujem zrevitalizovať park pred úradom práce
Zrevitalizovať park pred úradom práce v širšom centre mesta má záujem prievidzská radnica. Na prvú etapu projektu za viac ako 220 000 eur, ktorá má riešiť obnovu jeho verejnej zelene, žiada financie z nadácie.
viac
17.06.2016
Radnica zakladá s miestnymi firmami Radu riaditeľov regiónu Vráble
Majitelia, konatelia a riaditelia firiem, ktoré pôsobia vo Vrábľoch zakladajú spolu s mestom združenie, v rámci ktorého sa budú stretávať a spolupracovať.
viac
13.03.2017
Lučenec chce byť členom Združenia historických miest a obcí Slovenska
Návrh na vstup do združenia, ktoré vzniklo na základe iniciatívy primátorov a starostov najvýznamnejších historických miest a obcí Slovenska v roku 1995, podporili na zasadaní mestskí poslanci.
viac
27.03.2020
Prievidza zabezpečuje prevenciu aj medzi bezprístrešnými obyvateľmi
Mesto Prievidza zabezpečuje prevenciu pred šírením nového koronavírusu aj medzi bezprístrešnými obyvateľmi. Bezdomovcom, ktorí sa zdržiavajú v rôznych častiach mesta, rozdáva informačné letáky a rúška. Viacerí oslovení bezprístrešní obyvatelia prevenciu dodržujú už dlhšie a nosia vlastnoručne vyrobe
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %