Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.04.2019 12:05

Už budúci týždeň vyjdú do ulíc stovky detí


Ilustračný výrez plagátu


Kampaň za krajšie mesto a čistejšiu prírodu SPOLU VYZBIERAME/ UROBÍME VIAC 2019 pri príležitosti Dňa Zeme začne v pondelok 8. apríla. Potrvá až do piatku.


Stovky detí zo zvolenských základných a stredných škôl sa zapoja do spoločnej očisty mesta od odpadu. Urobia tak, aby išli príkladom nezodpovedným dospelým, ktorí znečisťujú ulice či prírodu.

Je to už štvrtý ročník tejto aktivity. Minulý rok sa zapojilo až 427 detí z ôsmich základných a stredných škôl, upratovali osem rôznych lokalít v meste a vyzbierali spolu 205 vriec odpadov. Je to dobrá, aj zlá správa pre naše mesto. Tento rok sa zapojí sedem základných a stredných škôl: ZŠ P. Jilemnického 1, ZŠ P. Jilemnického 2, ZŠ J. Alexyho, ZŠ Námestie mládeže, Komplex škôl PinkHarmony, SPŠ dopravná a SOŠ hotelových služieb a obchodu. Upratovať budú okolie škôl, ale aj Višňovského park, či sídliská, na ktorých sa nachádzajú.

Navyše, nie sú to len deti, ktoré prispievajú k lepšiemu obrazu mesta. Skrášliť vybranú lokalitu mesta sa opäť rozhodli aj zamestnanci Continental Automotive Systems Slovakia, s. r. o. Urobia tak v piatok. Zvolenské METRO zase pomôže s občerstvením. „Každý rok má táto aktivita výborné výsledky. Deti, ktoré sa podieľajú na očiste, si do budúcna viac uvedomujú dôsledky svojho konania, ako aj konania dospelých. A ja im za ich aktivitu zo srdca ďakujem,“ hovorí primátorka Lenka Balkovičová, ktorá deti každoročne oceňuje na Lesníckych dňoch, ako aj priamo na školách.

Autor: (ts-MsÚ Zvolen)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.06.2016
Zvolenské deti vymaľovali kontajnery na odpad
V týchto dňoch sa vo Zvolene objavili tzv. ilustrované kontajnery. Vytvorili ich žiaci tamojších základných škôl na základe podnetu spoločnosti, ktorá v meste likviduje odpad.
viac
27.04.2019
Prievidzské deti oslavovali les
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v piatok 26. 4. 2019 na Námestí slobody v Prievidzi uskutočnila záverečná prezentácia a vyhodnotenie EKOROKU s Nestlé Slovensko, s. r. o. Tento environmentálny projekt sa v školskom roku 2018/2019 realizoval už po 16-krát a tentoraz sa venoval téme "OSLAVA LESA."
viac
04.05.2019
Viac ako tristo detí zbieralo odpadky v meste Zvolen
Do kampane na očistu mesta SPOLU VYZBIERAME/ UROBÍME VIAC sa zapojilo 334 detí zo siedmich základných a stredných škôl. Vyzbierali až 148 vriec odpadov a vyčistili viac ako 8 lokalít v meste.
viac
30.05.2019
Zvolenský Deň detí plný smiechu a zábavy
Nedeľné dopoludnie bude vo Zvolene patriť deťom. Na tradičných oslavách MDD si užijú korčuľovanie, športovanie, tvorivé dielničky ale aj rozprávkový výstup na Pustý hrad.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %