Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
11.12.2017 11:59

Ustanovujúce zasadnutie novozvoleného Zastupiteľstva NSK


Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica. Snímka zdroj: (unsk.sk).


Ku konštruktívnej spolupráci na rozvoji kraja pre spokojný život jeho obyvateľov vyzval predseda NSK Milan Belica novozvolených krajských poslancov na ustanovujúcom zasadnutí novozvoleného Zastupiteľstva Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK), ktoré sa konalo v pondelok 4. decembra.


Na rokovaní odznela správa predsedu volebnej komisie NSK o výsledkoch volieb do orgánov NSK. Novozvolený predseda Milan Belica po prevzatí osvedčenia o zvolení zložil slávnostný sľub a do jeho rúk po prevzatí osvedčení o zvolení zložilo sľub aj všetkých 54 novozvolených poslancov Zastupiteľstva NSK.

V príhovore predseda NSK zdôraznil, že zloženie Zastupiteľstva NSK zodpovedá rozloženiu politických síl v Nitrianskom kraji i národnostnému zloženiu jeho obyvateľstva. „Mám nádej, že pri prijímaní zásadných rozhodnutí však bude vždy zohrávať hlavnú úlohu všeobecný záujem o rozvoj kraja a dosiahnutie spokojnosti a lepšieho života všetkých jeho obyvateľov,“ zdôraznil Milan Belica.

V pracovnej časti zasadnutia ustanovujúceho Zastupiteľstva NSK novozvolení poslanci zvolili overovateľov zápisníc a členov mandátovej a návrhovej komisie.

Na ustanovujúcom zasadnutí Zastupiteľstva NSK sa zúčastnili poslanci Národnej rady SR, nitriansky sídelný biskup Mons. Viliam Judák, predstavitelia politických strán a hnutí, laureáti Ceny NSK aj krajskí poslanci vykonávajúci mandát v končiacom sa volebnom období.

V utorok 5. decembra sa znovuzvolený predseda NSK Milan Belica stretol na pôde Župného domu  s predstaviteľmi organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK a s vedúcimi pracovníkmi Úradu NSK.

Autor: (op)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
Kraj vypracoval novú stratégiu zahraničných vzťahov
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce v nasledujúcich rokoch posilniť svoju spoluprácu so zahraničnými regiónmi. Tá by mala pomôcť samotnému kraju, ale aj jednotlivým obciam a inštitúciám pri ich rozvoji a realizácii rôznych cezhraničných projektov.
viac
29.11.2018
V Dunajskej Strede sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva
Ustanovujúca schôdza mestského zastupiteľstva, na ktorej poslanci rozhodli o obsadení mestskej rady a komisií, sa vo štvrtok konala v Dunajskej Strede.
viac
18.03.2020
Rokovanie zastupiteľstiev v aktuálnom období
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s organizovaním rokovaní obecných a mestských zastupiteľstiev v tomto období dáva do pozornosti nasledovné.
viac
06.12.2021
Krajskí poslanci sa budú zaoberať rozpočtom i grantovými schémami
Celkovo 42 bodov rokovania majú poslanci v programe najbližšieho, v poradí 31. zasadnutia Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK). V pondelok (6. 12.) sa stretnú poslednýkrát v tomto roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %