Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.11.2022 02:00

V Mestských lesoch v Bratislave bude v pondelok ďalší hromadný odlov diviakov


Ilustračná snímka:TASR


V bratislavských mestských lesoch bude v pondelok (21. 11.) medzi 8.00 a 13.00 h hromadný odlov diviakov, tentoraz v oblasti Krásny vrch. Na nevyhnutný čas preto uzavrú červenú turistickú trasu Tri Duby – Spariská a Krasňanský singletrail.


 Na sociálnej sieti o tom informujú Mestské lesy v Bratislave. Zvyšok lesoparku i asfaltové cesty budú po celý čas bez obmedzení.       

"Vzhľadom na závažnú situáciu s vysokým stavom populácie diviačej zveri a jej prenikaniu do intravilánu mesta bolo nevyhnutné prijať viacero opatrení na zníženie počtu diviakov," podotýka mestská organizácia.       

Práve intenzívny odlov je podľa nej jedným z takýchto opatrení a efektívnych riešení na zlepšenie situácie. Plánovaný je vždy počas pracovných dní doobeda, mimo hlavnej rekreačnej sezóny, keď sa opatrenia dotknú čo najmenšieho počtu návštevníkov. Mestská organizácia zároveň žiada, aby ľudia dodržiavali pokyny lesnej stráže. Na uzáveru priamo v teréne upozorňujú aj informačné tabule.       

Okrem spoločnej poľovačky bol zvýšený aj individuálny odlov, a to najmä v oblastiach nad Kramármi a Kolibou. Problémové jedince v intraviláne mesta odchytávajú veterinári do klietok. V októbri bolo napríklad individuálne odlovených 48 diviakov, z toho 22 v kritických lokalitách. Počas spoločnej poľovačky minulý týždeň odlovili 12 kusov.       

"Od začiatku sezóny bolo odlovených už vyše 250 kusov diviačej zveri, čo je už teraz viac ako za celú minulú sezónu," podotýkajú mestské lesy. V meste odchytili veterinári od začiatku roka do klietok 38 diviakov.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.08.2022
Vo viacerých mestských častiach povolili mimoriadny odlov diviakov
Vo viacerých mestských častiach Bratislavy povolili mimoriadny odlov diviakov na nepoľovných plochách, a to celoročne a v počte bez obmedzenia. Vyplýva to z jednotlivých rozhodnutí okresného úradu, ktoré vydal na základe rokovania expertnej skupiny zameranej na africký mor ošípaných.
viac
23.08.2022
Mestské lesy zvýšia odlov diviakov aj počet klietok na odchyt
Na hranici mesta a lesa na Kramároch v bratislavskom Novom Meste zvýšia Mestské lesy v Bratislave za prísnych bezpečnostných podmienok odlov diviakov. Práve tam by mohli byť odlovené problémové jedince, ktoré si už zvykli žiť v zarastených záhradách a prenikajú na sídlisko.
viac
05.11.2022
V bratislavských mestských lesoch bude v pondelok hromadný odlov diviakov
V bratislavských mestských lesoch bude v pondelok (7. 11.) medzi 08.00 a 13.00 h hromadný odlov diviakov. Uzavrú preto na nevyhnutný čas cestu od Sanatória (konečná autobusu MHD 43) po Medáreň (II.lom) a lesnú cestu od Sanatória hore na Tri Duby.
viac
02.12.2022
V mestských lesoch, v oblasti Kamzíka, budú v pondelok loviť diviaky
V bratislavských mestských lesoch, v oblasti Kamzíka, bude v pondelok (5. 12.) medzi 07.30 a 13.00 h hromadný odlov diviakov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %