Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
02.12.2022 10:35

V mestských lesoch, v oblasti Kamzíka, budú v pondelok loviť diviaky


Ilustračná snímka.


V bratislavských mestských lesoch, v oblasti Kamzíka, bude v pondelok (5. 12.) medzi 07.30 a 13.00 h hromadný odlov diviakov.


Na nevyhnutnú dobu preto uzavrú celú oblasť lesa nad bratislavskými Kramármi, a to Cisársku cestu, Americké námestie s rozhľadňou, oblasť pod televíznou vežou a okolie. Na sociálnej sieti na to upozorňujú Mestské lesy v Bratislave.

"Samotný rekreačný areál, parkoviská, oblasť od Kamzíka smerom na Snežienku a Ahoj bude prístupná bez obmedzenia. Rovnako aj zvyšok lesoparku. Na zákaz vstupu do oblasti budú dohliadať príslušníci mestskej polície a lesnej stráže," poznamenala mestská organizácia.

Vysvetľuje, že vzhľadom na závažnú situáciu s vysokým stavom diviačej zveri a jej prenikaniu do intravilánu hlavného mesta bolo nevyhnutné prijať viacero opatrení na zníženie počtu diviakov. "Jedným z nich je aj táto forma intenzívneho odlovu, ktorá predstavuje efektívny nástroj na zlepšenie situácie," uviedli Mestské lesy v Bratislave.

Okrem spoločnej poľovačky zvýšili od leta aj individuálny odlov, najmä v oblasti nad Kramármi a Kolibou. Veterinári zas odchytávajú problémové jedince do klietok v intraviláne Bratislavy. Za mesiac október bolo individuálnym spôsobom odlovených 48 kusov diviakov, z toho 22 v kritických lokalitách nad Kramármi a Kolibou. Na spoločných poľovačkách bolo odlovených 27 kusov.

"Od začiatku sezóny bolo odlovených už vyše 250 kusov diviačej zveri, čo je už teraz viac ako za celú minulú sezónu. Vnútri v meste bolo od začiatku roka veterinármi odchytených do klietok 38 kusov," spresnila organizácia.

Bratislava dlhodobo rieši problém s diviakmi. Čoraz častejšie sa diviaky objavujú aj v uliciach mesta. Vo viacerých bratislavských mestských častiach povolili v uplynulých mesiacoch mimoriadny odlov diviakov. Ak ľudia zbadajú diviaky v obývanom území, mali by kontaktovať mestskú políciu na čísle 159.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.08.2022
Vo viacerých mestských častiach povolili mimoriadny odlov diviakov
Vo viacerých mestských častiach Bratislavy povolili mimoriadny odlov diviakov na nepoľovných plochách, a to celoročne a v počte bez obmedzenia. Vyplýva to z jednotlivých rozhodnutí okresného úradu, ktoré vydal na základe rokovania expertnej skupiny zameranej na africký mor ošípaných.
viac
23.08.2022
Mestské lesy zvýšia odlov diviakov aj počet klietok na odchyt
Na hranici mesta a lesa na Kramároch v bratislavskom Novom Meste zvýšia Mestské lesy v Bratislave za prísnych bezpečnostných podmienok odlov diviakov. Práve tam by mohli byť odlovené problémové jedince, ktoré si už zvykli žiť v zarastených záhradách a prenikajú na sídlisko.
viac
05.11.2022
V bratislavských mestských lesoch bude v pondelok hromadný odlov diviakov
V bratislavských mestských lesoch bude v pondelok (7. 11.) medzi 08.00 a 13.00 h hromadný odlov diviakov. Uzavrú preto na nevyhnutný čas cestu od Sanatória (konečná autobusu MHD 43) po Medáreň (II.lom) a lesnú cestu od Sanatória hore na Tri Duby.
viac
19.11.2022
V Mestských lesoch v Bratislave bude v pondelok ďalší hromadný odlov diviakov
V bratislavských mestských lesoch bude v pondelok (21. 11.) medzi 8.00 a 13.00 h hromadný odlov diviakov, tentoraz v oblasti Krásny vrch. Na nevyhnutný čas preto uzavrú červenú turistickú trasu Tri Duby – Spariská a Krasňanský singletrail.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %