Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
06.07.2016 05:15

V Bratislave dnes odštartovali verejné podujatia bohaté na inovácie


Snímka: (mmb).


V súvislosti s blížiacim sa 7. európskym samitom regiónov a miest 8. – 9. júla v rámci predsedníctva SR v Rade EÚ, si hlavné mesto pre svojich občanov aj návštevníkov pripravilo bohatý kultúrno-spoločenský program v Starej tržnici pod názvom Bratislava uvádza POHYB. INOVÁCIE. SPOJENIA..


Program začal dnes 6. júla o 14. hod. a potrvá do piatka 8. júla do 22. hod.. Ide o inšpiratívny mix interaktívnych výstav, diskusií a koncertov, ktoré sú úplne bezplatné. Prvý z koncertov v podaní kapely Hallogenerator sa koná už dnes o 19. hodine.

V priestoroch Starej tržnice budú môcť návštevníci obdivovať vystavený model prvej slovenskej družice /skCube/, Hyperloop – víziu dopravy 21. storočia, kuriozity zo zbierok Múzea dopravy, Dizajn na kolesách z Katedry dizajnu VŠVU. Spoločnosť OLO bude zaujímavou formou prezentovať inteligentné riešenia zaobchádzania s odpadom a BVS prostredníctvom fotografickej výstavy priblíži 130-ročnú históriu zásobovania Bratislavy pitnou vodou.

Ako informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal: „Snažili sme sa pripraviť pre Bratislavčanov viaceré zaujímavé podujatia v nadväznosti na 7. európsky samit miest a regiónov, na ktorom sa okrem iného bude riešiť aj problematika „Smart Cities“. Ako súčasne doplnil: „Z tohto dôvodu sme pripravili interaktívne výstavy, obohatené o kultúru, zamerané na predstavenie dopravných inovácií, vesmírnych technológií či iných inteligentných riešení na tvorbu a budovanie inteligentnej tzv. SMART infraštruktúry. Chceme tak ukázať, že Bratislava má na to, aby sa stala moderným, dynamickým a inovatívnym mestom.“

 

 

Problematike Smart Cities bude zároveň venovaná aj exkluzívna diskusia Od inovatívnych riešení k inteligentným mestám v piatok 8. júla o 18. hod., ktorej sa okrem primátora Bratislavy Iva Nesrovnala zúčastnia aj M. Šefčovič, podpredseda EK a komisár pre energetickú úniu, M. Markkula, prezident Európskeho výboru regiónov a tiež osoba, o ktorej sa v poslednom čase veľa hovorí v spojitosti s projektom Hyperloop – D. Ahlborn.

Spomínanej diskusii bude v piatok 8. júla o 14. hod. predchádzať verejné odborné podujatie Smart Twins Bratislava a Viedeň s národnými a európskymi expertmi na koncepciu Smart Twins a Smart City Viedeň. Hlavné mesto SR Bratislava bude na stretnutí zastupovať námestníčka primátora Ľudmila Farkašovská.

Vo štvrtok (7. júla) sa môžete tešiť na hudobno-tanečný program žiakov bratislavských základných umeleckých škôl Pocta majstrom s podtitulom Mladí Európe, v piatok (8. júla) zahrajú famózni Bratislava Hot Serenaders hot-jazzovú hudbu 20. a 30. rokov.

Prehľad verejných podujatí je zverejnený aj na webovej stránke www.predsednictvo.bratislava.sk, ale dostať sa k požadovaným informáciám môžete aj prostredníctvom inteligentnej mobilnej aplikácie KnowSpot, ktorá umožňuje bez použitia internetu získať aktuálne a užitočné informácie o zaujímavostiach a aktivitách v Bratislave priamo na mieste, kde sa budete momentálne nachádzať. Stačí sa jednoducho pripojiť k sieti KnowSpot, o dostupnosti ktorej budú informovať nálepky na vyhradených miestach v Bratislave, nevynímajúc Starú tržnicu.

Autor: (mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2016
V Bratislave sa zídu odborníci na vodný manažment
V rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ (SK PRES) sa v utorok 25. októbra v Bratislave uskutoční medzinárodná konferencia Mestá a voda, ktorá sa bude konať v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca.
viac
30.08.2017
Ako využiť posledné dni prázdnin? Zaujímavé tipy kam v Bratislave
Hoci sa letné prázdniny pomaly blížia k svojmu záveru, kultúrne leto v Bratislave nekončí. Využite posledné letné dni a vychutnajte si kultúrne podujatia a zaujímavé akcie mestských organizácií.
viac
05.10.2017
Bratislavský Októberfest sa začne už tento piatok
Tretí ročník podujatia Bratislavský Októberfest sa uskutoční v piatok a sobotu 6. - 7. októbra 2017 v Bratislave na Fajnorovom nábreží pri Starom moste a na Gondovej ulici na parkovisko pred FFUK.
viac
28.03.2019
V Starej tržnici budú Vegánske hody
V Starej tržnici v Bratislave sa uskutočnia nedeľu 31. marca Vegánske hody. Ponúknu 40 stánkov reštaurácií, výrobcov potravín či obchodov s rastlinnou kozmetikou a drogériovým tovarom netestovaným na zvieratách. Tiež celodenný sprievodný program. Organizátori očakávajú viac než 12.000 návštevníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %