Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
23.04.2019 10:10

Veľkonočné dekorácie v meste Trebišov


Nadrozmerné farebné veľkonočné vajíčko, ktoré skrášlilo verejné priestranstvo v meste počas veľkonočných sviatkov


S prichádzajúcim sviatočným obdobím sa tento rok mesto Trebišov rozhodlo zakúpiť nadrozmerné farebné veľkonočné vajíčka a skrášliť nimi mesto. Exteriérové veľkonočné dekorácie pútali pozornosť Trebišovčanov, ale i návštevníkov mesta na Mariánskom námestí a v centre - oproti budove Slovenskej pošty.


Obidve ručne maľované kraslice dosahujú výšku 2,90 metrov spolu s podstavcom, na ktorom sú umiestnené a spevnené. Na jednej z nich sa vyníma maľba objektu miestnej základnej umeleckej školy a v hlavnej časti mesta dotvára pravú jarnú atmosféru modrá kraslica s erbom a nápisom mesta Trebišov. Inštalované sú od začiatku Veľkého týždňa tak, aby sa pri nich mohol ktokoľvek kedykoľvek zastaviť a odfotiť sa.

Veríme, že krásna veľkonočná výzdoba v meste pritiahne ešte mnohých okoloidúcich. Lákadla v nadživotnej veľkosti sú vytvorené z polystyrénu, ošetrené špeciálnym lepom, na ktorom priťahuje

pohľady ľudí farebná maľba.

Autor: (ts-Mgr. Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2016
Mesto zakázalo používanie zábavnej pyrotechniky, okrem Silvestra
Používanie zábavnej pyrotechniky v Trebišove bude okrem silvestrovských osláv zakázané. Výnimkou budú podujatia organizované mestom alebo iné príležitosti na základe vopred udeleného súhlasu mesta.
viac
28.11.2020
Mesto Prešov spúšťa Mapu Vianoc
Od včerajška čakajú na všetkých Prešovčanov a návštevníkov nášho mesta obľúbené horúce nápoje či tradičné vianočné špeciality. Vychutnať si ich môžu pri obľúbených prevádzkach v historickom centre mesta ale aj na sídliskách. Nájdu ich veľmi jednoducho, pomocou prešovskej Mapy Vianoc.
viac
31.03.2021
Centrum Brezna už zdobia nadrozmerné kraslice
Centrum horehronskej metropoly Brezna zdobí od utorka nadrozmerná veľkonočná kraslica s motívom mesta, ktorá má 2,5 metra. Rozšírila tak výzdobu námestia, ktorú tvoria dve viac ako meter vysoké kraslice či veľkonočný veniec.
viac
24.08.2022
Sprievodné podujatia začínajú program Dní mesta Trebišov
Dni mesta Trebišov otvorili v pondelok sprievodné podujatia, ktoré prebiehajú v jednotlivých častiach mesta celý týždeň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %