Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
18.12.2023 10:50

Aktivity miest, obcí a organizácií podporia dotácie vo výške 600-tis. eur


Ilustračná snímka - sídlo Trnavského samosprávneho kraja (TTSK)


Do dvoch výziev Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na podporu aktivít sa v termíne do 2. februára 2024 môžu prihlásiť organizácie a samosprávy. Krajský parlament na tento účel vyčlenil na svojej decembrovej schôdzi sumu 600-tis. eur. Informoval o tom komunikačný odbor TTSK.


"Je potešujúce, že nemáme problémy ako iné samosprávy, a aj napriek nutnému šetreniu v rozpočte sme sa rozhodli objem finančných prostriedkov na rozvoj kraja zachovať. Vyčlenená suma je rovnaká ako v minulom roku, 450.000 eur určených pre organizácie a 150.000 eur pre obce," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.         

V prvej kategórii možno poskytnúť dotáciu právnickým osobám a fyzickým osobám - podnikateľom, ktorí majú sídlo, trvalý pobyt alebo pôsobia na území TTSK. Projekty môžu byť zamerané na podporu aktivít v oblasti umenia a kultúry, integráciu občanov so zdravotným znevýhodnením a skvalitnenie života seniorov v oblasti sociálnej starostlivosti, zlepšenie chorobnosti a prevencie chorôb, na športovú infraštruktúru, ale aj na zlepšenie životného prostredia. Minimálna výška dotácie je 500 eur, pričom možné je podať len jednu žiadosť.         

Dotačná schéma pre podporu aktivít obcí je pre projekty zamerané na rozvoj kultúrnych aktivít, sociálnych a zdravotníckych služieb i na prípravu športových podujatí. V prípade tohto typu dotácie je minimálna výška podpory 500 eur, pričom spolufinancovanie zo strany žiadateľa je stanovené na päť percent.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2021
Do dotačných výziev TTSK sa môžu organizácie a samosprávy zapojiť do 5. februára
Do 5. februára sú otvorené dve dotačné výzvy Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), v rámci ktorých je vyčlenených 600.000 eur. Organizácie a samosprávy sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti a zdravotníctva z rozpočtu TTSK.
viac
05.02.2021
J. Viskupič: Do regiónov posielame pol milióna eur
Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom prvom rokovaní v roku 2021 rozhodli o pridelení dotácií subjektom pôsobiacim v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Pol miliónom eur bude podporených spolu 19 projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu atraktivity územia župy.
viac
03.05.2021
Kraj otvoril dotačnú výzvu, má na ňu vyčlenených 450 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
04.01.2022
TTSK rozdelí medzi obce a organizácie formou dotácií 600 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril dve dotačné výzvy, v rámci ktorých rozdelí spolu 600 000 eur. Obce a organizácie sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, zdravotníctva a životného prostredia. Informoval o tom krajský odbor komunikácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %