Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
16.07.2021 01:25

Bratislava má novú kultúrnu scénu, otvorili ju v Sade J. Kráľa


Sad Janka Kráľa.


V bratislavskom Sade Janka Kráľa otvorili vo štvrtok novú kultúrnu scénu, ktorá spestrí program 46. ročníka mestského festivalu Kultúrne leto.


Monumentálnu scénu pripomínajúcu železný kváder s otvorenými stenami venoval mestu Bratislava organizátor Letných Shakespearovských slávnosti (LSS). Je dielom výtvarníka Pala Andraška, ktorý scénu pôvodne vytvoril pre predstavenie Othello na LSS v roku 2015.

Kultúrna zóna v priestore amfiteátra, v blízkosti Mosta SNP, prinesie Bratislavčanom kvízy, koncerty, ženské diskusie, divadelné predstavenia pre deti, cestovateľské prezentácie a matiné koncerty. Práve koncertom mladej hudobníčky Tamary Kramar, študentky neurovedy v anglickom Bristole, ale aj speváčky, skladateľky a multiinštrumentalistky oficiálne otvorili novú kultúrnu scénu, vďaka ktorej najstarší verejný park v strednej Európe ožije kultúrou.

„Utorky a piatky budú venované obľúbeným kvízom a koncertom, v stredy sa môžu návštevníci tešiť na Cestovateľské kino vždy o 20.30 h, štvrtky na inšpiratívne ženské diskusie, v sobotu sa scéna premení na chill out zónu, ktorú spríjemnia matiné koncerty, a nedele budú patriť detským divadlám,” informovala Jana Túry z mestskej organizácie Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS), ktoré je hlavným dramaturgom festivalu Kultúrne leto.

Dodala, že od štvrtka sú pre návštevníkov Sadu J. Kráľa sprístupnené funkčné a bezpečné toalety, ktoré budú čoskoro aj bezbariérové. O ich rekonštrukciu sa postaral Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy: „Veríme, že aj vďaka tomuto zásahu bude nová kultúrna scéna v sade atraktívna nielen pre návštevníkov, ale aj pre organizátorov kultúrnych podujatí.”

Medzi ďalšie letné scény, ktoré prinesú Bratislavčanom možnosť kultúrneho vyžitia priamo v centre mesta, patrí Komenského námestie. Okrem ranného cvičenia jogy, pilatesu či zumby tam budú prebiehať diskusie na aktuálne témy, koncerty a divadelné predstavenia. Kultúrne podujatia budú môcť zažiť aj návštevníci hradieb, kde pre nich organizátori pripravili historické vystúpenia, komunitné akcie a komorné koncerty. Počas letných prázdnin ostáva otvorené aj Divadlo P. O. Hviezdoslava, v ktorom pokračuje projekt Anómia 21 i hosťujúce inscenácie.

Viac informácií nájdu záujemcovia na www.kulturneleto.sk.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2016
Napoleon opäť bojuje o Bratislavu
Ukážky dobového vojenského táborenia francúzskej a rakúskej armády, ich vojenského výcviku, pochodu na bojové pole, rekonštrukcia historických bojov a veľa ďalšieho aj tento rok prinesie tradičné podujatie kultúrneho leta Bratislavského samosprávneho kraja „Ubránili sme sa“.
viac
10.09.2016
Víkend plný športu pre všetkých
Oslava športu, zdravého životného štýlu a prezentácia rôznych druhov športových aktivít. To všetko prinesie druhý ročník podujatia Bratislava, športujúce mesto, ktoré privíta športových nadšencov druhý septembrový víkend a to pod holým nebom v Sade Janka Kráľa.
viac
22.06.2022
Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne viac ako 330 podujatí
Bratislava bude najbližšie mesiace opäť zaplnená hudbou, koncertmi, divadelnými vystúpeniami, workshopmi, komentovanými prechádzkami so sprievodcami či filmovými premietaniami.
viac
13.06.2024
Kultúrne leto v hlavnom meste ponúkne opäť množstvo podujatí
Bratislava bude opäť najbližšie mesiace zaplnená koncertmi, premietaniami, workshopmi, cvičeniami, čítaniami, výstavami či piknikmi. V hlavnom meste odštartuje 21. júna v poradí 49. ročník najväčšieho a zároveň najstaršieho multižánrového festivalu Bratislavské kultúrne leto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %