Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
31.03.2020 09:41

BSK spustil službu pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc alebo ju ponúkajú


https://bratislavskykraj.sk/pomozme-si


Bratislavský samosprávny kraj (BSK) spustil internetovú službu s názvom POMÔŽME SI. Spája ľudí, ktorí potrebujú pomoc s tými, čo pomoc vedia ponúknuť. Služba pomáha obyvateľom kraja v ťažkej životnej situácii ovplyvnenej koronavírusom a snaží sa znížiť negatívne dopady opatrení.


„Prísne preventívne opatrenia proti šíreniu koronavírusu ovplyvnili životy nás všetkých. Výroba i služby ostali ochromené, kvôli čomu mnohí ľudia prišli o príjmy. Školy, kultúrne inštitúcie aj mnohé obchody sú zatvorené. Zdravotníkom chýbajú rúška a ochranné pomôcky. Seniori, ktorí sú najviac ohrozenou skupinou, ostali odkázaní na pomoc iných. Aj napriek tomu, že žijeme v neľahkej dobe, mnohí z nás neostali ľahostajní a chcú pomôcť,” uviedol bratislavský župan Juraj Droba.

Bratislavská župa sa rozhodla poskytnúť oporu tým, čo potrebujú pomoc a zároveň vytvoriť priestor pre tých, ktorí vedia niečo vyrobiť alebo poskytnúť službu.

„Okrem toho, že na Slovensku je všeobecný nedostatok ochranných pomôcok, problém je oveľa zložitejší. Ľudia sa nemajú kam ísť najesť alebo si dať opraviť auto. Na druhej strane množstvo ľudí by aj chcelo robiť, len súčasné opatrenia im to neumožňujú. Našim cieľom je spojiť ponuku a dopyt, rešpektujúc platné opatrenia. Napríklad hoteliéri môžu ísť dočasne pracovať do potravinárskeho podniku alebo turistickí sprievodcovia môžu doučovať cudzie jazyky deti, ktoré ostali doma,” ozrejmil Juraj Droba.

Projekt POMÔŽME SI je ľahko dostupný na internetovej stránke Bratislavského samosprávneho kraja. „Návštevník portálu môže vyhľadávať v už existujúcich položkách alebo pridať vlastnú ponuku či dopyt. Inzeráty sú zaradené v kategóriách ako napríklad výroba rúšok a zdravotníckych pomôcok, varenie a pečenie, doručovanie tovaru, požičiavanie náradia, alebo pomoc s nákupom či starostlivosťou o zviera,” vysvetlil Michal Feik, riaditeľ odboru komunikácie a propagácie BSK.

Podmienkou na pridanie inzerátu je uvedenie kontaktných údajov (email alebo telefón) a súhlas so všeobecnými podmienkami. Na dodržiavanie pravidiel dohliadajú administrátori Bratislavského samosprávneho kraja a nevhodné príspevky budú bezodkladne zmazané. Služba je poskytovaná obyvateľom kraja bezplatne.

Projekt POMÔŽME SI je súčasťou nového portálu www.BratislavskyKraj.sk, ktorý prevádzkuje Bratislavský samosprávny kraj. Okrem aktuálneho spravodajstva z celého kraja poskytuje pre obyvateľov kraja aj komplexné informácie o koronavíruse. Portál za mesiac svojej existencie navštívilo 720 tisíc používateľov s celkovým počtom viac ako 1,6 milióna zobrazení.

Projekt POMÔŽME SI je dostupný z počítačov, tabletov aj mobilov tu: https://bratislavskykraj.sk/pomozme-si

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.08.2018
Kraj začne na jeseň s deinštitucionalizáciou sociálnych služieb
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začne na jeseň 2018 realizovať eurofondový projekt deinštitucionalizácie sociálnych služieb. Súčasťou projektu je aj zriadenie novej služby – denného stacionára pre seniorov.
viac
02.04.2020
Mesto Myjava prijalo opatrenia v sociálnych zariadeniach
Mesto Myjava prijalo vo svojich sociálnych zariadeniach viacero opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19. Zvýšenú pozornosť venuje nízkoprahovým zariadeniam, ako sú nocľahárne, útulky či ubytovne pre bezdomovcov.
viac
03.04.2020
Bratislavská župa posilnila spoje
Bratislavská župa na základe pripomienok cestujúcich, informácií od vodičov, osobnej obhliadky a po vzájomnej spoločnej konzultácii s Bratislavskou integrovanou dopravou, a. s. a Slovak Lines, a. s. doplnila ďalšie posilové spoje s účinnosťou od 1., resp. 2. apríla 2020.
viac
11.03.2021
Je to len na skok - nikto netušil, že od priepasti
"Je to len naskok v all inclusive destinácii" malo byť mottom vlaňajšej sezóny v Bratislavskom regióne. Pandémia však zamiešala karty a Bratislava sa v turizme prepadla z prémiovej pozície na poslednú. Podnikatelia v cestovnom ruchu sú v stave klinickej smrti, sami sa z nej na nohy nepostavia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %