Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
20.10.2020 10:45

Žilinskí poslanci schválili prevádzku letných terás aj po 31. októbri


Snímka zdroj: (zilina.sk).


Letné terasy v Žiline môžu nechať ich prevádzkovatelia otvorené aj po 31. októbri 2020. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline o tom rozhodli na pondelňajšom (19. 10.) zasadnutí prostredníctvom videokonferencie.


Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka chce samospráva pomôcť prevádzkovateľom reštauračných služieb v Žiline, ktorí v zmysle platných preventívnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR nemôžu podávať pokrmy a nápoje v interiéroch, čím prichádzajú o príjmy.      

„Aktuálne platné všeobecne záväzné nariadenie (VZN) mesta Žilina nedovoľovalo letné terasy v meste prevádzkovať dlhšie ako do konca októbra. Zmenou podmienok neobmedzujeme prevádzkovateľov reštaurácií, ale im, naopak, vytvárame ďalší priestor, aby mohli aspoň čiastočne kompenzovať už tak dosť vysoké výpadky tržieb. Verím, že tieto zmeny privítajú,“ povedal primátor Žiliny Peter Fiabáne.      

Doplnil, že prevádzka terás môže pokračovať, kým trvá mimoriadna situácia v súvislosti s ochorením COVID-19. „Ale najneskôr do 31. marca 2021. Od 1. apríla 2021 môžu majitelia znova požiadať o nájom terás. Pracovníci mestského úradu oslovili všetkých majiteľov terás, záujem pokračovať potvrdilo 44. Do zasadnutia riadneho MsZ (2. 11.) musíme pripraviť nové nájomné zmluvy, ktoré im umožnia prevádzkovať terasy na mestských pozemkoch,“ dodal Fiabáne.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.10.2020
Nitra predĺži reštauráciám bezplatný prenájom terás
Mesto Nitra predĺži gastronomickým prevádzkam bezplatný prenájom letných terás na svojich pozemkoch. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom októbrovom rokovaní.
viac
26.10.2020
Majitelia kaviarní a gastroprevádzok môžu prevádzkovať terasy aj v zime
Majitelia kaviarní a gastroprevádzok v Prešove budú môcť prevádzkovať svoje letné terasy alebo sedenia aj v zime. Mesto im v prípade záujmu predĺži platnosť rozhodnutí o umiestnení terasy a sedenia na pešej zóne a priľahlých uliciach.
viac
10.11.2020
Terasy v historickom centre B. Bystrice môžu byť otvorené
Terasy reštaurácií a kaviarní v historickom centre Banskej Bystrice môžu byť otvorené počas celého zimného obdobia, a to pri zachovaní zníženého nájmu o 80 percent. Odsúhlasili to v utorok banskobystrickí mestskí poslanci.
viac
02.03.2021
Za pozemky pod letnými terasami zaplatia žilinskí podnikatelia symbolické 1 euro
Za pozemky pod letnými terasami v Žiline zaplatia podnikatelia v období od 1. apríla do 31. októbra 2021 symbolické jedno euro. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka o tom rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) na minulotýždňovom rokovaní prostredníctvom videokonferencie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %