Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
08.12.2022 10:35

Centrom vianočnej výzdoby je námestie, novinkou je hviezdne nebo


Na snímke vianočná výzdoba v meste Poprad. Snímka zdroj: (tasr).


V Poprade sa po roku opäť rozsvietila vianočná výzdoba, jednou z noviniek je úplne nové hviezdne nebo na Ulici 1. mája.


Vedúci organizačného odboru na mestskom úrade René Šoltés informoval, že akýmsi centrálnym bodom vianočnej výzdoby je vianočný stromček a veľký adventný veniec okolo fontány na Námestí sv. Egídia.

"Dozdobenejšie sú stromy pri evanjelickom kostole, kde je opäť osadená 'selfie' obálka. Zachovaná ostáva aj srdcová fantázia na stromoch a tiež lampová fantázia a guľa pri kostole," priblížil Šoltés. V parku pri kine Tatran sú na stromoch vtáky a veveričky a na zemi jelene a sobíky. Brána pri obchodnom centre i na konci námestia zostala zachovaná. "Rodinka medveďov si tento rok svoje miesto našla v parku pri fontáne," dodáva Šoltés s tým, že pri budove okresného súdu opäť dominuje betlehem.

Ozdobené sú aj kruhové objazdy v celom meste, niekoľkometrový anjel je na križovatke v centre, ďalší sa nachádza pri nemocnici. Malí anjeli, kométa, sviece, snehuliaci i nápis Poprad zdobia ďalšie menšie kruhové križovatky. "Vianočnej výzdobe sa tešia aj v mestských častiach. Vo Veľkej sú osadené sane so sobmi, medvede i girlandy, v Strážach dva vianočné stromy a v Spišskej Sobote ľudí potešia selfie krídla a pyramídová guľa, pribudol tam aj zvonček. V Matejovciach je jelenček s vločkami, ďalej vianočný strom a na malom kruhovom objazde svieti medveď," dodáva Šoltés. Pri popradskej Aréne má opäť svoje miesto vláčik a pred zimným štadiónom zase korčule.

Ani mesto Poprad v týchto ťažkých časoch neobišlo šetrenie. "Celú vianočnú výzdobu v tomto roku inštalovali pracovníci mestského úradu svojpomocne. Vianočná výzdoba nebude môcť svietiť nepretržite, zažínať sa bude spolu s verejným osvetlením a zhasínať sa bude o desiatej hodine večer," uviedol primátor Anton Danko. Vianočná výzdoba v Poprade poslednýkrát zažiari 8. januára.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.12.2017
Mesto vyhlásilo vianočnú súťaž o naj fotografiu a video z Popradu
Mesto Poprad pripravilo pre všetkých fanúšikov sociálnej siete Instagram fotografickú súťaž spojenú s Vianocami.
viac
28.11.2020
Mesto Prešov spúšťa Mapu Vianoc
Od včerajška čakajú na všetkých Prešovčanov a návštevníkov nášho mesta obľúbené horúce nápoje či tradičné vianočné špeciality. Vychutnať si ich môžu pri obľúbených prevádzkach v historickom centre mesta ale aj na sídliskách. Nájdu ich veľmi jednoducho, pomocou prešovskej Mapy Vianoc.
viac
24.11.2022
Po prestávke vynútenej pandémiou sa do mesta vrátia vianočné trhy
Po prestávke vynútenej pandémiou sa do Kežmarku vrátia vianočné trhy. Hovorkyňa mesta Barbora Sosková uviedla, že okrem predajných stánkov chystajú aj kultúrny program.
viac
14.12.2022
Do centra sa vracia Tradičný vianočný jarmok
Po dvojročnej prestávke vynútenej pandémiou sa do centra Popradu vracia Tradičný vianočný jarmok. Jeho 19. ročník začína v stredu a potrvá do soboty (17. 12.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %