Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
24.07.2023 03:20

Cyklistický chodník v Partizánskom bude stáť viac, dokončia ho i neskôr


Cyklistická trasa s prístreškom v Partizánskom počas výstavby. Snímka zdroj: (KN).


Cyklistický chodník, ktorý spája mestské časti Šimonovany a Malé Bielice v Partizánskom, bude drahší o takmer 200.000 eur. Jeho výstavbu dokončia neskôr. Úpravy zmluvy si vyžiadali práce navyše.


Oznámenie zverejnil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), ktorý investíciu zabezpečuje, vo vestníku verejného obstarávania.

Zmenu odôvodnil TSK prácami navyše, ktoré neboli súčasťou projektovej dokumentácie. Na ich zistenie bolo podľa neho potrebné kompletné odkrytie pláne a všetkých konštrukcií, na ktorých sa stavba realizuje. Práce sa týkali spevnenia podložia na korune hrádze rieky Nitra, lávky ponad Nitricu, v rámci ktorej musel zhotoviteľ kompletne vymeniť oceľovú mostovku, ako i odhalenia starých častí mosta nad riekou Nitra.

Pôvodne mal TSK za práce zaplatiť 1 325 876,65 eura. V zmysle prvého dodatku zmluvy o dielo so spoločnosťou Strabag sa cena zvýšila o 198 123,31 eura, po novom tak investícia predstavuje 1 523 399,96 eura.

S výstavbou prvého úseku Hornonitrianskej cyklomagistrály začala spoločnosť v apríli tohto roka. Úsek má dĺžku 4,6 kilometra. Pôvodne ho mali dokončiť za 52 dní. Na výstavbu získal TSK zdroje z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2017
Kraj otvorí letnú sezónu zavedením cykloautobusov
Cyklisti môžu po novom v Trenčianskom samosprávnom kraji využiť na presun aj dva cykloautobusy. Jazdiť budú celú letnú sezónu po trasách, ktoré si verejnosť sama zvolila verejným hlasovaním. Oficiálne začínajú jazdiť od začiatku júna, vyskúšať ich však môžete už v sobotu 27. mája.
viac
19.09.2017
Župné cesty podstúpili letnú údržbu za viac ako 1,3 mil. eur
V období od prvého apríla do konca júla tohto roku ozdravila počas letnej údržby Správa ciest TSK cesty druhej a tretej triedy. Z ciest sa odstránili okrem výtlkov i nerovnosti obmedzujúce plynulosť cestnej premávky.
viac
30.11.2018
TSK pripravuje dokumentáciu pre územné rozhodnutia na výstavbu cyklotrasy
Župa pripravuje všetko potrebné na to, aby v regióne vyrástla cyklotrasa, ktorá prepojí mestá Handlová, Prievidza, Nováky a Partizánske.
viac
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %